Antigeluid proefopstelling • Hoi,

  Bij ons project voor O&O moesten we een oplossing zoeken voor het geluidsoverlast van treinen. Samen met mijn groepje hebben we toen bedacht dat antigeluid de oplossing was.
  Onze lerares vroeg ons of er een proefopstelling kon worden gemaakt hiervan. Echter weten wij totaal niet hoe we dit kunnen doen!
  Zou het kunnen met twee boxen en een toongenerator? Of is er een andere makkelijkere manier? Zo ja, hoe moeten we dit precies doen/opstellen?
  Het gaat erom dat er bewezen kan worden dat antigeluid werkt. Het hoeft niet zo nodig te zijn dat onze proefopstelling precies hetzelfde is als dat er in het echt dan word gemonteerd.

  Alvast bedankt!

  Groetjes,
  Deveney • Ha Deveney,

  Interessant idee om geluidsoverlast van treinen te verminderen door gebruik te maken van antigeluid. Antigeluid is een erg mooi principe om 'active noise cancelling' mee te realiseren. De grootste beperking van antigeluid is dat het systeem nooit volledig instantaan kan reageren. Dat wil zeggen dat er altijd een vertraging zal zijn tussen het inkomende geluid en het uitgaande antigeluid. Als er spraken is van een constante achtergrondruis (waar een passagier in een vliegtuid bijvoorbeeld last van heeft) dan is dit geen probleem. Maar als het soort geluid de hele tijd verandert dan zal antigeluid geen goede oplossing kunnen biede.
  Voor jullie probleem zou het best een goede oplossing kunnen zijn (afgezien van het feit of de baten opwegen tegen de kosten van een dergelijk systeem). Ik heb een link bijgevoegd waarin iemand een schakeling tekent voor hoe je zelf een koptelefoon met antigeluid kunt maken. Deze opstelling kun je dan testen met een oscillator.

  http://www.instructables.com/id/Analog-Noise-Cancelling-Headphones/?ALLSTEPS

  Let op: het lijkt alsof de uitleg incompleet is maar er zijn verschillende stappen (10 stappen).
  Je zou eventueel het geluid kunnen opnemen van een passerende trein, dit als input geven en checken hoe hoeveel procent hiervan wordt geannuleerd door jullie systeem.

  Kunnen jullie hiermee verder?

  Groet,

  Caspar Boers


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.