Accu proef • Beste studenten van de TU Delft,

  Voor ons profielwerkstuk doen wij onderzoek naar de elektrische auto. Onze hoofdvraag luidt: 'Hoeveel CO2 uitstoot besparen we met de opkomst van de elektrische auto?' De accu's van de elektrische auto zijn hierbij een belangrijk punt. Onze begeleider heeft gevraagd of wij het effect van het steeds opnieuw opladen en ontladen op een accu willen aantonen door middel van een proef.
  Nou hebben wij op internet gevonden dat loodaccu's hier het gevoeligst voor zijn, maar een idee voor een goede proefopstelling hebben wij nog niet. Zouden jullie ons hiermee kunnen helpen?
  We willen de proef graag simpel houden. We willen enkel aantonen dat de accu capaciteit afneemt naarmate je deze oplaad en weer ontlaad.
  Wij zijn dan ook van plan de proef gewoon op school uit te voeren, als het goed is beschikt onze school over de benodigde apparatuur.

  Met vriendelijke groet,
  Merel Mattijssen en Marijn Stelwagen
  VWO leerlingen van het Christelijk Lyceum Delft


 • PWS TU Delft Team

  Hoi Merel en Marijn,

  Jullie onderzoek is zeer actueel nu de elektrische auto in opkomst is.
  Het probleem van jullie onderzoek zit hem in de oplaad cycli van 600-800 cycli en een levensduur van 1-10 jaar van de gemiddelde loodaccu. Het effect van opladen en ontlopen is waarschijnlijk minder groot bij gewone oplaadbare batterijen, maar dat wil niet zeggen dat het er niet is. Je zou het verschijnsel kunnen aantonen door een gewone oplaadbare batterij herhaaldelijk op te laden.

  Helpt dit?

  Gr
  Joris


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.