Viscositeit Magnetische Vloeistof • Hallo,

  Wij doen ons profielwerkstuk over magnetische vloeistoffen,
  hiervoor willen wij de viscositeit van de magnetische vloeistof meten bij een variërend magnetisch veld.
  Hebben jullie hier tips voor en misschien de apparatuur?
  We horen graag van jullie.

  Tjerk en Jaimy • Hey Jongens,

  Hoe zouden jullie 'normaalgesproken' (in het geval van een niet-magnetische vloeistof) de viscositeit van een vloeistof meten? Moet er iets veranderd worden nu je te maken hebt met een magnetische vloeistof?

  Groet,

  Caspar Boers • Ha Tjerk en Jaimy,

  Misschien ten overvloede, maar in het eerste filmpje wordt de werking van een capillair uitgelegd.
  Viscometer Demonstration

  In het tweede filmpje wordt uitgelegd hoe je zelf (met materialen waar jullie zeker aan kunnen komen) een magnetische vloeistof kunt maken.
  How to make a magnetic fluid

  Zelf heb ik het nooit geprobeerd, maar als je de informatie uit de twee filmpjes samenvoegt zouden jullie een heel eind kunnen komen. je moet alleen nog een balkje beplakken met permanente magneten en deze zo in de opstelling bouwen dat hij naast het capillair blijft.

  Hopelijk helpt dit jullie verder. Ik hoor het wel!

  Groet,

  Caspar Boers • Hey Casper,

  We hebben gekeken naar de normale methoden om viscositeit te meten, maar het probleem zit vooral bij het variërende magnetisch veld dat we willen creëren terwijl we de viscositeit meten. De viscositeit meten terwijl je de vloeistof door een capillair laat lopen gaat namelijk minder makkelijk als je er de hele tijd een magneet naast moet houden op de goede afstand. Daarnaast hebben wij zelf ook geen magnetische vloeistof tot onze beschikking. Vandaar onze vraag op dit forum.

  Met vriendelijke Groet,

  Tjerk en Jaimy


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.