pws exoskelet
-
Hallo @Midas-Becker,
Ons exoskelet gaat bestaan uit een arm die bij de elleboog heen en weer kan bewegen, het doel hiermee is om er voor te zorgen dat je meer gewicht op kan tillen. Wij willen voor de techniek Arduino gaan gebruiken, bij school hebben we al geregeld dat we het kunnen krijgen. We hebben 2 knoppen. 1 om de arm omhoog te laten bewegen en een om hem naar beneden te doen. Bij een meeting willen we vooral erachter komen tegen welke problemen project MARCH aan is gelopen en hoe ze deze hebben opgelost. Qua bronnen zijn we vooral op zoek naar bronnen over de technische werking van het exoskelet aangezien begrijpbare bronnen hierover op het internet moeilijk te vinden zijn.
Groetjes,
Maryn van de Sande -
Hallo @maryn,
Goed idee om het probleem af te bakenen naar één gewricht. Bedenk ook alvast wat voor motoren jullie willen gebruiken en hoe je het wilt testen. Wees voorzichtig met op mensen testen. Ik kan jullie niet zo veel vertellen over de problemen van project march. Ik kan jullie misschien wel wat verder helpen met jullie ontwerp. Zouden jullie maandag 13 januari kunnen?
Groet,
Midas -
Hallo @Midas-Becker,
13 januari is voor ons aan de late kant, daarnaast zitten we dan bijna in een SE-week. Kan het misschien voor de kerstvakantie al een keer? Daarnaast lopen wij juist vast bij welke motoren wij moeten gebruiken. Wij komen er namelijk niet achter wat voor type motor het beste is om te gebruiken en hoe krachtig de motor dan moet zijn. Heb jij hier nog ideeën over?
Groetjes,
Maryn van de Sande en Jules van der Velden -
Hallo @maryn ,
Ik denk ook dat de keuze voor de motor en motor controller jullie grootste uitdaging zal zijn. Bedenk vooral dat je een heel groot koppel (Torque) moet overbrengen met een bepaalde krachtbron. Dit kun je doen met een hele krachtige motor maar die zijn vaak duur en groot. Aangezien vermogen gelijk is aan het koppel keer de hoekverdraaiingssnelheid (P=T*w) kun je het koppel verhogen door de hoeverdraaiingssnelheid te verlagen (het vermogen blijft constant). Je kunt dus zoeken naar een motor die snel draait maar door middel van een grote overbrenging zijn toerental heel laag kan houden en zo ook veel torque kan overbrengen. Ik weet dat Project MARCH wel eens een harmonic drive heeft gebruikt. Die kunnen soms wel een overbrenging van 1 op 100 hebben. https://en.wikipedia.org/wiki/Harmonic_drive. Zoek dus naar een motor die jullie kunnen aansturen (Begin met de simpelste van Arduino) en laat dan daarop het concept van het koppel vergroten door middel van overbrenging zien. Dan heb je alvast iets! Probeer daarna een sterkere motor aan te sturen en een grotere overbrenging te gebruiken.
Groet,
Midas -
Hallo @Midas-Becker,
Is het mogelijk om nog langs te komen. 13 januari is echt geen optie aangezien wij dan midden in een SE-week zitten. Zijn er nog andere mogelijkheden? Wat betreft aandrijving hebben we gekozen voor een pneumatische cilinder. Wel bedankt voor je input en we zullen de andere opties ook zeker verwerken in ons verslag.
Groetjes,
Jules van der Velden en Maryn van de Sande -
Hallo @maryn ,
Ik kan pas weer vanaf januari. Zouden jullie wel 20 januari kunnen?
-
Hallo @Midas-Becker ,
Jammer genoeg kan voor ons maandag 20 januari niet aangezien en dan een luistervaardigheidstoets is die één van ons moet maken. Wij vroegen ons af of het dan wel woensdag 22 januari of donderdag 23 januari zou kunnen?
Groet,
Maryn van de Sande en Jules van der Velden -
En 27 januari? Kunnen jullie dan in de middag?
-
Hallo Midas,
Sorry voor de late reactie. 27 januari komt ons goed uit, hoe laat kunnen we dan komen en waar spreken we af?
Groetjes,
Jules van der Velden en Maryn van de Sande -
Hallo @maryn ,
Jullie zijn 27 januari om 13:30 welkom op het science center op de TU Delft: Mijnbouwstraat 120, 2628 RX Delft.
Groet,
Midas -
Hallo Midas,
Sorry voor de late reactie vanwege feestdagen en schoolexamens.
Fijn dat het mogelijk is om langs te komen.Tot dan,
Jules en Maryn -
Helemaal goed. Zorgen jullie dat je goed voorbereid komt? Bedenk alvast alles wat je wil vragen.
Tot dan!