@Jaap-Stoop
Dat klinkt erg goed!

Voor vet analyse weet ik misschien wel wat voor op school. De samenstelling van iets bepaald alle eigenschappen van de stof. Het type vetten heeft bijvoorbeeld invloed op het stolpunt. Olijfolie en zonnebloem olie bevatten weinig verzadigde vetten en zijn daarom vloeibaar op kamertemperatuur. Dierlijke vetten en kokosnootolie bevatten heel veel verzadigde vetten en zijn vast op kamertemperatuur.
Misschien kunnen jullie een onderzoek doen over de stolpunten van bekende oliën. Hiermee bepalen hoe het stolpunt is gelinkt aan de hoeveelheid verzadigde vetten en dan kijken wat de samenstelling van jullie vet is.

Ik hoop dat dit een beetje het onderzoek is dat jullie in gedachte hadden.

Die hoofdvraag die jullie hebben bedacht is een goede. Je kun je en onderzoeken of de voedingsstoffen goed genoeg zijn voor het vervangen van vlees, maar ook een beetje op het gebied van economie en milieu ernaar kijken. Dat is zeker een aanrader om erbij te doen.

Voor eiwit extractie zullen jullie even wat literatuur onderzoek moeten doen. Ik heb even snel drie bronnen opgezocht erover:

bron 1 bron 2 bron 3

misschien kunnen jullie hier wat uithalen.

Groetjes,
Sanne