9/11 PWS • Best thom

  Ik doe mijn pws ook over 9/11. Terwijl ik onderzoek deed op het wereld wijde web kwam ik een paar artikeltjes tegen die een onderzoek van de tu delft melden naar de oorzaak van het instorten van de torens. (dit waren wat oudere artikelen) Hierop heb ik gezocht naar een verslag bij dit onderzoek.( google scholar) maar ik kon niets vinden.
  zou jij mij kunnen vertellen waar ik dit verslag/ deze verslagen kan vinden

  bvd.

  M. de Boer


 • PWS TU Delft Team

  Beste @Matthias2000,

  Ik zelf heb nog nooit van gehoord, zou jij mij die artikeltjes die hiernaar verwijzen naar mij kunnen sturen?

  Groetjes,

  Thom • @Thom,
  Het lijkt ons inderdaad wel een goed plan om iets met een trilplaat te doen. Weet jij dan misschien een concreet proefje om hiermee te doen? Wij dachten zelf bijvoorbeeld aan iets met de resonantie van het gebouw (wat in werkelijkheid veroorzaakt werd door het inslaande vliegtuig) of misschien iets met de optimale snelheid van een vliegtuig om schade aan te richten aan een gebouw (dit hoeft dan misschien niet met een trilplaat). Bijvoorbeeld als het vliegtuig sneller zou gaan dat het minder schade aan zou richten (net als wanneer je een tafelkleed heel snel onder een gedekte tafel wegtrekt zonder schade aan te richten) of als het minder snel zou gaan wat dan het effect zou zijn geweest. Nouja, we horen het wel.

  Groetjes,
  Emma&Manon


 • PWS TU Delft Team

  @Emma1209
  Hoi Emma!

  Mijn naam is Stijn, ik studeer Civiele Techniek en ik help jullie verder! Dit omdat jullie misschien testen willen gaan doen op een trilplaat (=aardbevingssimulator), die wij ter beschikking hebben staan voor scholieren.
  Wat ik je sowieso kan bieden is een uitleg over resonantie d.m.v. verschillende constructies op schaal te laten trillen.
  Probeer daarnaast nog meer online onderzoek te doen over het resoneren van de Twin Towers.

  Groeten Stijn • @Stijn-Smits,

  Goed idee! Wanneer zouden we daarvoor langs kunnen komen? Dan doen we eerst nog even wat research naar resonantie bij de twin towers.

  Groetjes,
  Manon & Emma • Het leek ons ook wel leuk om iets met een schaalmodel van de twin towers te bouwen en daar proefjes mee uit te voeren. Dat wordt dan misschien wel heel ingewikkeld. In hoeverre zou dat mogelijk zijn bij de TU Delft?

  Groetjes,
  Emma & Manon


 • PWS TU Delft Team

  Hoi Emma en Manon!

  Je kan langskomen door middel van je in te schrijven voor een PWS middag. Er worden binnen een paar weken nieuwe data gepland.
  Ik raad je aan eind oktober een kijkje te nemen op de hierboven gelinkte pagina om je in te schrijven voor een dan zichtbare datum!

  Groeten Stijn • @Thom

  https://www.nu.nl/algemeen/791862/tu-delft-onderzoekt-911-video.html

  ik zou graag de uitkomst van dit onderzoek zie.

  bvd


 • PWS TU Delft Team

  Hoi @Matthias2000,

  Je kan een mail sturen naar sg@tudelft.nl (Studium Generale) met de vraag of zij de onderzoeksresultaten hierover (nog) beschikbaar hebben.

  Stijn


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.