PWS Duurzaamheid verkeersinfrastructuur • Beste TU Delft,

  Het volgende hebben wij bedacht voor ons PWS:
  Onderwerp: Duurzaamheid en vetkeersinfrastructuur
  Hoofdvraag: op wat voor manieren valt er duurzame energie te halen en te besparen uit de huidige verkeersinfrastructuut?
  Deelvragen:

  • wat is duurzaamheid?
  • wat is duurzame energie?
  • in hoeverre is duurzame energie daadwerkelijk duurzaam?
  • welke technieken bestaan er al om duurzame energie op te wekke ?
  • welke toepassingen kunnen gebruikt worden om duurzame energie uit de verkeersinfrastructuur op te wekken?
  • is het mogelijk om duurzame energie uit de verkeersinfrastructuur op te wekken?
  • op welke manieren kan de verkeersinfrastructuur besparen op energie?

  Als vak doen we natuurkunde en we vinden het een beetje moeillijk om bij dit onderwerp een experiment op te zetten. Zelf dachten we aan een techniek met Piezo electriciteit en dan op kleine schaal een weg te bouwen en dan kijken of piezo effectief is. We vinden het moeilijk te bedenken hoe we dit moete opzetten. Hebben jullie evt. Suggesties voor experimenten of een opzet hiervan die we hiermee kunnen doen?

  Mvg,
  Jelle van der Meer


 • PWS TU Delft admin

  Hey @JelleMeer

  Wat een tof PWS onderwerp heb je. Het klinkt alsof je al goed op weg bent.

  Ik heb even samen met onze Civiele Techniek expert @Stijn-Smits gezeten en we denken dat we een goeie proef voor je hebben.
  Op basis van dit filmpje denken we dat jullie dus niet alleen kunnen zien hoe Piezo electriciteit opwekt, maar dat jullie zelf als PWS een opstelling eromheen kunnen bedenken om dit te testen met een kleine straatweg bijvoorbeeld.

  Hier zie je al een iets ingewikkeldere opstelling, er zijn ontzettend veel opties. Bedenk vooral zelf een opstelling en check die samen met je begeleider of post hem hier op het forum! Dan kijken wij er ook nog naar.

  De soort piezo generators die ze gebruiken zijn deze maar kijk vooral verder of je ze misschien ergens in Nederland kan halen.

  Ik hoop dat ik jullie zo verder heb kunnen helpen. Laat maar horen als jullie nog meer vragen hebben.

  Groeten,
  Jip • Beste @jip_rietveld,

  Bedankt voor de reactie, hiermee moeten we vast iets kunnen bedenken. Zelf dacht ik of het misschien mogelijk is de piezo elementen onder een stuk mat of materiaal plaatsen waar vervolgens autos over heen kunnen rijden. Is dit evt. Mogelijk te realiseren. Hoe groot zouden de elementen dan moeten zijn? Waarschijnlijk gaan wij de natuurkunde docenten ook even informeren of we evt. Piezo elementen en capacitoren kunnen bestellen en multimeters kunnen gebruiken. Heeft de TU Delft ook piezo elementen / platen die ter beschikking kunnen worden gesteld?

  Ik kijk uit naar uw reactie,

  Mvg jelle van der Meer


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.