Groepsdetails Prive

administrators

 • RE: PWS magneetzweeftrein

  @Tomas
  Hoi jongens,

  Ik heb jullie bericht naar Erwin gestuurd en ik hoop zo snel mogelijk antwoord voor jullie te hebben.

  Groetjes,
  Sanne

  geplaatst in Magnetisme & supergeleiding
 • RE: meten geluidsdemping

  Hey @juliediender

  Voordat ik verder kan kijken of de TU Delft jullie kan helpen met de juiste meet apparatuur. Of dat jullie misschien thuis al aan de slag kunnen ben ik wel benieuwd naar het artikel op lifewire.com. Ik heb zelf niet echt iets kunnen vinden over het opmeten en voor ik op zoek kan gaan moet ik weten wat ik precies nodig heb.

  Voor de rest ziet het er uit als een heel tof PWS onderwerp. Heb je al meer nagedacht over je hoofd en deelvragen?

  Groeten,
  Jip

  geplaatst in Natuurkunde Proefjes
 • RE: Melkzuurbacteriën in de mond en bacteriofagen

  @Frankstapelbroek
  Beste Frank en Merel,

  Als je op internet gaat zoeken dan kunnen jullie het best zoeken via Google scholar. Deze zoekmachine van Google zoekt specifiek tussen wetenschappelijke artikelen, dus deze zullen redelijk betrouwbaar zijn. In de proefvoorschriften geven ze meestal ook duidelijk hun werkwijze aan. Hebben jullie zelf al wat gevonden? Ik kan wel even kijken of de bronnen betrouwbaar zijn.
  Daarna zou ik wellicht nog even hier in Delft navraag kunnen doen als er niets te vinden is, maar jullie moeten eerst een beetje eigen onderzoek doen.

  Groetjes,
  Sanne

  geplaatst in Bacteriën & virussen
 • RE: Aspirine synthese molariteit

  @anniek0703 en @Sachax

  Jullie hebben het voorschrift binnen. Veel succes!!

  geplaatst in Medicijnen
 • RE: Invloed van neurotransmitters op neuronen

  @RuneNielsen
  Beste Rens, Noah en Rune,

  Voordat we gelijk op het praktische deel van jullie PWS ingaan zou ik graag eerst wat meer weten over jullie PWS en hoe jullie onderzoek eruit ziet. Hebben jullie al hoofd- en deelvragen opgesteld? Zo krijg ik een iets beter beeld van jullie onderzoek.

  Groetjes,
  Sanne

  geplaatst in Het menselijk lichaam
 • RE: Proef luminescerende bacteriën

  @Annemarijn
  Beste Annemarijn en Jet,

  Ja die proef moet uitvoerbaar zijn voor jullie. Ik raad deze eigenlijk altijd aan als scholieren bezig zijn met hun PWS over lichtgevende bacteriën. Hier in Delft kunnen wij jullie niet assisteren met deze proef, maar ik weet dat deze proef door meerdere leerlingen op hun eigen school is uitgevoerd.
  Het handigst is om een lijst van benodigdheden en een plan van aanpak te schrijven. Hiermee kun je naar een biologie docent/assistent gaan en vragen om hulp. Vaak hebben zij wel wat van de benodigdheden en anders zou je deze proef ook thuis kunnen doen. Alle benodigdheden zijn op internet te bestellen.

  Groetjes,
  Sanne

  geplaatst in Bacteriën & virussen
 • RE: Artificieel hart

  @Jankovic
  Beste Dejan,

  Ik kan niet zomaar een interview regelen met een docent klinische technologie. Daarnaast weet ik ook niet of er hier een professor is die is gespecialiseerd in een artificieel hart. Ik kan altijd kijken of er iets te regelen valt.
  Zou je eerst wat meer over je PWS kunnen uitleggen. Ik kan misschien eerst even helpen met het opstarten hiervan. Heb je al hoofd- en deelvragen bedacht? Heb je daarnaast ook al nagedacht over wat je de docent zou willen vragen?

  Groetjes,
  Sanne

  geplaatst in Het menselijk lichaam
 • RE: Kernfusie (Farnsworth-hirsch reactor)

  @ThymenWoldhuis
  Hoi Thymen,

  Het handigst lijkt me eerst even om wat dingen te bespreken via het forum, zodat je al redelijk wat kunt voorbereiden. Maar daarna kunnen we zeker een keer afspreken en dat zou ook kunnen in combinatie met de persoon die je kan helpen met de fusor.

  Je hoofd- en deelvragen zien er goed uit. Misschien een goede toevoeging om een deelvraag over het (toekomstige) energietekort toe te voegen. Hier kun je dan uitleggen wat de energievraag van nu en over een paar jaar is.

  Hoe gaat het met het vinden van informatie? Google scholar kan je wellicht helpen want deze zoekmachine van Google zoekt specifiek tussen wetenschappelijke artikelen.

  Groetjes,
  Sanne

  geplaatst in Energie opwekking & zonnecellen
 • RE: Pws cosmetica

  Hoi @hushdo,

  Als jullie het met jullie hoofdvraag over effecten op de mens hebben, hebben jullie het dan over het menselijke lichaam of alle effecten ook zoals culturele invloed en psychologie (het zelfbeeld van mensen)? Zoals ik heb nu lees schat ik in dat jullie alle raakvlakken kunnen onderzoeken waar het invloed heeft op de mens. Dat lijkt me een erg leuk onderzoek, maar kan iets te breed en niet zo zeer verdiepend worden. Tenzij jullie dit graag doen zou ik toch de onderzoeksvraag iets anders formuleren.

  Een suggestie voor een deelvraag is: wat is cosmetica en wat valt eronder? Ik denk dat dit ook belangrijk kan zijn voor jullie link naar zonnebrand, want dit vind ik zelf namelijk een hele afwijkende keuze.

  Als ik denk aan cosmetica dan is dat ontzettend veel verschillende soorten make-up. Als ik denk aan zonnebrand en cosmetica (het mooier maken van jezelf), dan denk ik aan veroudering en anti-aging. Misschien zouden jullie een heel onderzoek kunnen doen naar oplossingen tegen veroudering. Werken anti-age cremes echt (kloppen deze beweringen)? Wat voor producten zitten in anti-age cremes? Hoe kun je veroudering tegen gaan van de huid/ je huid voeden? Wat kan zonnebrand doen tegen veroudering?

  Denk hier even over na en kom er op terug. Dan zouden we daarna kunnen kijken voor een onderzoek.

  Groetjes,
  Sanne

  geplaatst in Scheikunde overig
 • RE: DNA of kanker

  @SanderU
  Hallo Sander,

  Je onderzoeksvraag is een goede. De enige opmerking die ik heb is dat je op deze vraag ja of nee kan antwoorden en het dus niet echt een open vraag is. Meestal raden we aan het als open vraag te formuleren want dan wordt je onderzoek uitgebreider. Je kunt het dus beter herformuleren als: "Op welke manier kan een vaccin kanker voorkomen of bestrijden?"
  Je zult het zelfde onderzoeken waarschijnlijk maar je hebt wat meer onderzoekvragen nodig om je hoofdvraag te beantwoorden en dus een uitgebreider PWS.

  Je onderzoek zal vooral theoretisch zijn en dat is nou eenmaal zo bij een onderwerp als dit. Het nationale kanker institute van amerika heeft een hele informative pagina over kanker, vaccins en kankervaccins. Zeker het bekijken waard!

  Groetjes,
  Sanne

  geplaatst in Het menselijk lichaam

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.