Groepsdetails Prive

administrators

 • RE: Project voor Ampelmann

  Hey @rdillmann

  Klopt! Ik ben Jip, Technische Informatica student en ik heb zelf wel wat ervaring met het programmeren van robots. Dinsdag in onze vergadering hebben we met het team besproken maar denken we dat de beste link aan jullie meesterproef meer uit @Midas-Becker komt. Die zal dus jullie voornaamste aanspreekpunt zijn hier op de TU Delft. Ik zal nog steeds af en toe kunnen inspringen als het programmeer werk eraan komt.

  Midas zal zichzelf ook komen voorstellen op het forum om eventueel een afspraak te maken met jullie. Misschien dat ik daar ook bij kom zitten maar dat zien we dan wel.

  Groetjes,
  Jip

  geplaatst in Elektronica
 • RE: Theremin/solderen

  Hey @Jimi

  Wat een ontzettend tof en vet apparaat is een theremin zeg, ik had er nog nooit van gehoord. Leuk om er je PWS over te doen. Zelf heb ik geen ervaring met een circuit solderen maar ik weet zeker dat iemand hier je verder kan helpen. Ik ga rondkijken of er iemand is die jullie goed verder kan helpen.

  Groetjes,
  Jip

  geplaatst in Natuurkunde
 • RE: dogmotions/catmoitons.

  Hey @MerelK

  Van de technologie zal ik misschien wat meer snappen maar op neurologisch gebied zijn wij hier op de TU Delft net zo onbekwaam als jij.

  Kun je misschien wat meer toelichten waar de afspraak over zou gaan? Dan kan ik goed inschatten of wij hier te hulp mee kunnen schieten, we zouden niet willen hebben dat je voor niets helemaal naar Delft komt. Als je echt nog in de begin fase van je PWS zit kun je natuurlijk altijd ons stappenplan doornemen.

  Groetjes,
  Jip

  geplaatst in Overige onderwerpen
 • RE: zelfrijdende auto

  Hey @mohini

  Tof PWS onderwerp hebben jullie zeg. Het zal inderdaad lastig zijn iets praktisch te bedenken bij een onderwerp zo groot als dit. Zeker omdat ik niet verwacht dat de TU Delft autos klaar heeft staan voor scholieren om mee te experimenteren. Natuurlijk komt bij het stoppen van een auto veel meer kijken dan reactie vermogen, de banden en de remmen spelen ook een grote rol dus wat jullie voorstellen lijkt mij uberhaupt lastig om uit te voeren.

  Wat een mogelijkheid is is om de consistentie van sensoren te testen, die geven af en toe een foutmelding of worden geobscuurd, als je daar kansen aan vast maakt en die vergelijkt met wiskundige kansen dat een mens afgeleid is of iets dergelijks kun je misschien een soort kansrekening als practicum uitvoeren.

  Laat maar horen wat jullie ervan denken.

  Groeten,
  Jip

  geplaatst in Natuurkunde Overig
 • RE: Fluïdisatie van zand

  @olichiller
  Hallo Olivier,

  Het was een beetje lastig te bepalen omdat je eigenlijk twee situaties kan voorstellen: statische en dynamische situatie.
  De eerste situatie is zand in een statische vorm. Dit zijn gewoon de korrels dicht op elkaar gestapeld. Stel je voor als je hier een platte plaat op legt en deze met een constante snelheid gaat voor bewegen. Welke snelheid dit is maakt voor nu niet zo heel veel uit. als je de plaat naar voren schuift, dan kun je aannemen dat de laag zand net onder de plaat met dezelfde snelheid naar voren gaat bewegen. De korrels in de laag daaronder hebben eerst last van traagheid, dus die gaan net wat later naar voren bewegen. Enzovoort. Er is natuurlijk wel wat verlies in snelheid als je dieper in het zand komt voor wrijving en weerstand van de lagen daaronder.
  Dit is iets wat je zou kunnen onderzoeken. Als je in een doorzichtige bak zand van verschillende kleuren kan toevoegen, dan kun je de beweging van het zand laten zien. Als je stoken met zand maakt die loodrecht staan op de beweegrichting dan kun je aan de vervorming/ verkleuring van de zandlagen laten zien hoe alles loopt.

  Tweede situatie is de 'dynamische vorm' dus fluidisatie van zand. Dat gaat wel een stuk lastiger worden omdat zo'n opstelling moeilijk te maken is en daarnaast ook de viscositeit door schuifspanning best moeilijk te meten is.
  Wellicht als dit wel lukt dan zou je het wel kunnen gaan vergelijken met verschillende viskeuze vloeistoffen en dan kijken naar hoe het oppervlak golft/stuitert. Dan moet je denken aan een experiment waarbij je iets erin laat vallen en dan vergelijken hoe hoog een druppel opspringt en de golven bewegen. Als je een vergelijkbare vloeistof vind dan krijgt je een beter idee van het gedrag.

  Ik hoop dat dit je wat vooruit helpt.

  Groetjes,
  Sanne

  geplaatst in Natuurkunde Overig
 • RE: Het scheiden van aspirine en paracetamol.

  @Maria-Potros
  Beste Maria en Anna,

  Helaas is het niet mogelijk om een experiment uit te voeren op de universiteit. Wij hebben niet de capaciteiten om alle leerlingen te helpen. Daarnaast is deze specifieke methode erg duur en wellicht niet helemaal van toegevoegde waarde voor je PWS.
  Ik kan misschien wel met jullie meedenken over een alternatief maar dan is het wel handig als ik een beetje inzicht hebben in jullie onderzoeken. Ik zie dat jullie al jullie hoofdvraag hebben genoemd. Zouden jullie hier ook jullie deelvragen kunnen delen? Dan zal ik jullie vanaf het forum verder helpen.

  Daarnaast zag ik dat jullie je ook voor de pws middag van 18 oktober hebben aangemeld. Deze is al volgeboekt, dus denk ik het handigst om eerst even via het forum te sparren en daarna kunnen jullie altijd nog naar een andere middag in november of december komen.

  Met vriendelijke groeten,
  Sanne

  geplaatst in Medicijnen
 • RE: De hersenen

  @stan-demirbas
  Hallo Stan en Ramina,

  Ik kan jullie wel helpen met hoofd- en deelvragen. Laten we beginnen met een hoofdvraag en daarna komen de deelvragen wel. Het belangrijkste is dat jullie eerst van jullie zelf nagaan wat jullie willen onderzoeken. Wat voor mij altijd werkt is bedenken wat ik allemaal kan bedenken als ik aan een onderwerp denk. In het geval van hersenen denk ik aan de volgende dingen:

  • zenuwen
  • hoogbegaafde mensen
  • mindtricks
  • kunstmatige inteligentie

  Daarnaast is het ook goede inspiratie om naar het laatste nieuws te zoeken op dit gebied:

  Probeer even een overzicht te maken over wat jullie interessant vinden en dan kunnen we samen kijken naar een toepasselijke hoofdvraag.

  Groetjes,
  Sanne

  geplaatst in Het menselijk lichaam
 • RE: Aspirine synthese molariteit

  @patrick-quiros
  Ja tuurlijk!

  geplaatst in Medicijnen
 • RE: Zou een waterstof motor de huidige brommer motoren kunnen vervnagen

  @Nick-Nederhof
  Hallo Veda en Nick,

  Momenteel is de mogelijkheid daarvoor vol, maar de nieuwe data zullen ergens eind november en december plaatsvinden. Als je rond deze tijd de website in de gaten houdt kun je je gewoon aanmelden voor een middag waar ik op aanwezig ben. Dan zal ik jullie begeleiden in de proeven met de brandstofcel.

  Groetjes,
  Sanne

  geplaatst in Brandstoffen & biobrandstoffen
 • RE: Brandstofcel

  @brandstofbromcel
  Je kunt zeker die proeven doen tijdens een pws middag van ons. De middagen die momenteel zijn gepland zijn al volgeboekt, maar er komen nieuwe data in november en december. Houdt dus de site in de gaten hiervoor.

  Groetjes,
  Sanne

  geplaatst in Natuurkunde

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.