Groepsdetails Prive

administrators

 • RE: Open-source Prototyping platform

  Hey @Daan-Daan

  Tof onderwerp! Ik zal wel oppassen met zoveel onderwerpen hoor. Het klinkt alsof jullie PWS gauw heel veel werk kan worden. Op hardware gebied gebruikt de TU Delft veel de Arduino. Dat komt doordat deze hardware veel gebruikt wordt. Dat klinkt misschien als een drog reden maar doordat er zoveel mensen zijn die met Arduino programmeren en werken is er heel veel online over te vinden. Dat gepaard met een hele efficiente energie gebruik, en makkelijk te volgen programmeertaal is de Arduino eigenlijk de ideale keuze.

  Natuurlijk geldt ook dat de Arduino klein is. Het ligt aan je toepassing natuurlijk maar vaak genoeg wil je dat de computer zo klein mogelijk is in bepaalde producten. Een andere kleine computer die ik zou kunnen aanraden is de Raspberry Pi. Deze kleine computer heeft al wat meer mogelijkheden dan de Arduino, maar is daardoor wel wat ingewikkelder.

  Ik hoop dat ik zo goed antwoord heb gegeven op je vraag.
  Groetjes,
  Jip

  geplaatst in Informatica
 • RE: Omzetten van zeewater in zoetwater.

  @franka
  Hoi meiden,

  Jullie onderzoeksvragen zien er goed uit!! Hier zullen jullie goed mee vooruit kunnen.

  Hebben jullie zelf al een beetje gekeken naar hoe jullie de proeven zouden kunnen uitvoeren? Dus een lijst van benodigdheden om te zien of het mogelijk is om op school uit te voeren.

  Wellicht ook iets handigs om te gebruiken bij het zoeken hiernaar is google scholar. Deze zoekmachine van google zoekt specifiek tussen wetenschappelijke artikelen. Hier kunnen jullie wat meer vinden over methoden en onderzoek hiernaar.

  Groetjes,
  Sanne

  geplaatst in Scheikunde overig
 • RE: Pre-workout onderzoeken

  @jasper-spaans
  Hoi jongens,

  Jullie hoofdvraag ziet er goed uit. Hebben jullie ook al deelvragen opgesteld om deze te kunnen beantwoorden?

  Ik kan jullie helaas niet helpen met een proef op de TU Delft, maar ik denk dat die proef jullie ook niet echt zou helpen met het beantwoorden van de hoofdvraag. Als jullie iets zouden willen doen dan zou dat toch meer met de pre-workout te maken moeten hebben. Dus eerder in het opzicht voor jullie zelf onderzoeken of een pre-workout verschil maakt voor je training. Krijg je extra energie ervan en heb je meer of minder spierpijn naderhand? Dat zijn dingen die jullie kunnen testen.

  Groetjes,
  Sanne

  geplaatst in Scheikunde & Biologie Proefjes
 • RE: resistentie door antibiotica

  @Max-Wurff
  Hoi Max,

  Voordat ik je kan helpen bij het bedenken van een proef voor je PWS zou ik eerst graag wat meer weten over je PWS, zodat de proef er beter bij past.
  Heb je al hoofd- en deelvragen?

  Groetjes,
  Sanne

  geplaatst in Medicijnen
 • RE: Groene energie opslaan voor particuliere huishoudens

  @Daniquebuchner

  Ik heb jullie vraag hier beantwoord.

  geplaatst in Meesterproef
 • RE: Opslag van groene energie

  @Daniquebuchner
  Beste Stan en Danique,

  Wij van PWS TU Delft kunnen jullie helaas niet helpen met het toewijzen van een expert.

  We kunnen jullie natuurlijk wel via het forum helpen met technische vragen of met een practicum. Jullie onderwerp is de opslag van duurzame energie. Een van de mogelijkheden om dit te doen is door energieopslag in waterstof. Wij hebben de schikking tot een brandstofcel opstelling waar proeven mee kunnen worden gedaan.

  Dus als jullie technische vragen hebben dan kunnen wij jullie helpen.

  Groetjes,
  Sanne

  geplaatst in Energie opwekking & zonnecellen
 • RE: pws zonnebrandcrème proefje

  @nouhaila-hamari
  Hoi,

  Het achterhalen van de spf van een zonnebrand is een hele lastige opgaven. Je zou wel het absorptie spectrum van zonnebrand kunnen bepalen waardoor je alsnog een soort overzicht hebt over hoe sterk zonnebrand je beschermt.
  Zouden jullie even je hoofd- en deelvragen kunnen vertellen? dan kunnen we kijken hoe we dit erin kunnen verwerken.

  Groetjes,
  Sanne

  geplaatst in Scheikunde & Biologie Proefjes
 • RE: PWS Luminol

  @melissanickel
  Hoi meiden,

  Jullie deelvragen zien er goed uit. Hebben jullie al informatie kunnen vinden over waar luminol voor wordt gebruikt?

  Het zal nu handig zijn om te achterhalen of er een mogelijkheid is tot synthese van luminol. De beste manier om hier informatie over het vinden is met google scholar. Deze zoekmachine van google zoekt specifiek tussen wetenschappelijke artikelen. Probeer hier even wat te zoeken.

  Groetjes,
  Sanne

  geplaatst in Scheikunde & Biologie Proefjes
 • RE: PWS drone programmeren

  Hey @MinkeFrits

  Leuk onderwerp! Het klinkt alsof jullie PWS goed op weg is. Ik ben benieuwd wat jullie precies willen gaan programmeren. Hebben jullie moeite met de drone op afstand bestuurbaar maken? Of willen jullie dat die met sensoren zelf een route gaat vliegen?

  In beide gevallen gok ik dat je een Arduino zal nodig hebben. Voordat ik jullie een keer uitnodig om langs te komen zou ik jullie vragen dat even te googlen en te kijken of je daarmee wat verder kunt. Op die manier zijn jullie vragen straks wat concreter en kan ik jullie eventueel beter verder helpen.

  Succes met de zoektocht,
  Jip

  geplaatst in Raketten
 • RE: PWS Windmolens (Windenergie)

  Hey @Harry

  De vraag van @felipee was alweer 3 jaar geleden dus ik gok de kans niet al te groot dat die komt reageren.

  Ik heb wat voor je rond gegoogled en als je DIY windmill googled Krijg je best we wat hits. Blijkbaar zijn er veel mensen die je voor zijn gegaan, dus probeer door die sites te kijken of je een stappenplan tegenkomt wat je aanstaat of combineer er 2 of 3.

  Ik hoop dat dit je wat meer verder helpt.

  Groetjes,
  Jip

  geplaatst in Energie opwekking & zonnecellen

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.