Groepsdetails Prive

administrators

 • RE: Aspirine synthese molariteit

  @Yvanka
  Hij is verzonden naar je schoolmail.

  geplaatst in Medicijnen
 • RE: pws bioluminescentie

  @Warda-Zeijpveld
  Beste Lars, Thijs en Warda,

  Het practicum is volgens mij meer voor het aantonen dat er lichtgevende bacteriën dan voor het maken van grote hoeveelheden bacteriën. De reden waarom je niet veel kan maken en dat ze niet heel lang leven is een beperkte hoeveelheid voedingsstoffen. Na verloop van tijd zullen de suikers en andere voedingsstoffen van de voedingsbodem zijn op gebruikt. Er is dan niet veel meer om te vermenigvuldigen of lang te leven.
  Jullie zouden dus kunnen onderzoeken of het verschil maakt dat je de bacteriën meer voedingsstoffen geeft. Je zou dit kunnen testen door de voedingsstoffen concentratie te verhogen of dezelfde hoeveelheid bacteriën meer ruimte en voeding te geven. Dit kan ook bijdragen aan de PWS en kan een extra deelvraag "Hoe kunnen we bacteriën langer laten leven in lab omgeving?" beantwoorden.

  Dan kan ik jullie helaas niet helpen met jullie laatste vraag. Wij hebben niet de capaciteiten om iedereens proefaanvraag aan te nemen. Daarom geven wij alleen door ons geplande workshop en andere groepen proberen we te helpen met op school uitvoerbare proeven.

  Groetjes,
  Sanne

  geplaatst in Scheikunde & Biologie Proefjes
 • RE: Merve en Juliën

  @mervetna_
  Ik zal jullie nog even de tweede proef erbij mailen. Je nieuwe opstelling die we hebben is iets anders dan de vorige, dus ik zal as donderdag jullie bij de proef begeleiden en dan kunnen samen even kijken dat we allebei de onderdelen kunnen testen.

  Groetjes,
  Sanne

  geplaatst in Brandstoffen & biobrandstoffen
 • RE: PWS drone programmeren

  Hey @fritsminke

  Excuses voor mijn late reactie, de 19de is op dit moment iets te last-minute voor mij. Maar maandag de 22ste klinkt goed. Ik kan vanaf 's ochtends vroeg tot 15:30 jullie ontvangen op het Science Centre van de TU Delft. Ik zal jullie mijn mobiele nummer over de privé chat sturen zodat jullie mij kunnen vinden op de maandag zelf, laat vooral weten hoe en wat!

  Groetjes,
  Jip

  geplaatst in Raketten
 • RE: Synthese paracetamol

  @pluis4567,

  Ik heb hier geen voorschrift voor. Ik heb wel twee filmpjes gevonden die je wellicht kunnen helpen:

  Succes!

  geplaatst in Medicijnen
 • RE: PWS waterstofauto

  Beste @jessein3sie,

  Kun je wat meer vertellen over jullie project. Bijvoorbeeld jullie hoofd- en deelvragen.

  Groetjes,
  Sanne

  geplaatst in Brandstoffen & biobrandstoffen
 • RE: Hyperbare Zuurstof therapie

  @babette-krabben
  Hoi Babette,

  Ik kan zeker helpen met het maken van een concreter plan, maar het zal ook een beetje vanuit jullie moeten komen.
  Dus voor het plan heb je het volgende nodig:

  • een onderzoeksvraag
  • een hypothese
  • een lijst van benodigdheden
  • een uitwerking van de opstelling (hoe zit alles aan elkaar gelinkt.Kan een tekening zijn)
  • wat zijn de stappen die in de proef moeten worden gedaan?

  Probeer eerst deze punten op een rijtje te zetten met wat jullie nu allemaal in gedachten hebben en wat we in de vorige gesprekken hebben genoemd. Zo kunnen jullie een begin maken aan jullie proefvoorschrift en dan kun je ook specifiek aanwijzen waar je nog niet genoeg van weet of onduidelijkheid is.
  Als jullie dat kunnen meesturen als bijlage bij een nieuwe post dan kan ik kijken hoe ik jullie kan helpen met het concretiseren ervan.

  Groetjes,
  Sanne

  geplaatst in Scheikunde & Biologie Proefjes
 • RE: Pws rendement brandstoffen

  @Jesseindrisie
  Beste Tim en Jesse,

  Zouden jullie me wat meer kunnen uitleggen over jullie project? Wat zijn jullie hoofd- en deelvragen want dan kan ik een beter beeld vormen over wat jullie willen onderzoeken? Als jullie willen kijken naar waterstof denken jullie dan aan een verbrandingsmotor of een brandstofcel? Daar zit namelijk redelijk wat verschil in.

  Groetjes,
  Sanne

  geplaatst in Brandstoffen & biobrandstoffen
 • RE: [PWS] Bacteriofagen

  @B-Dijksterhuis
  Hoi Yuki en Bart,

  Ik heb even informatie opgezocht over die professor op de TU Delft en het blijkt eigenlijk een professor van de Wageningen universiteit te zijn die in Delft af en toe onderzoek doet omdat Delft als enige over dit lab beschikt. Als jullie specifiek met deze professor in contact zouden willen komen denk ik dat jullie bij de universiteit van Wageningen moeten zijn via hun pws platform.
  Ik kan jullie nog wel helpen met de basis van jullie pws op basis van jullie onderzoeksvoorstel. Dit contact kan gewoon via het forum verlopen en niet via de email.

  Groetjes,
  Sanne

  geplaatst in Bacteriën & virussen
 • RE: PWS drone programmeren

  Hey @fritsminke

  De week na 19 januari ben ik wel beschikbaar voor een middagje gok ik zo. Als jullie de goede draadjes kopen kan ik zeker kijken of we er samen uitkomen. Ik ben wel benieuwd waar jullie precies mee langs komen maar dat zie ik dan vanzelf wel. Ik durf geen garanties te geven over hoeveel ik kan helpen met de onderdelen maar ik ben zeker benieuwd ernaar.

  Zoek maar weer contact op om een datum te prikken voor wanneer jullie langs willen komen.

  Groetjes,
  Jip

  geplaatst in Raketten

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.