• RE: PWS efficiëntie van waterstof productie

    @timensilpws
    Hoi Tim en Sil,

    Ik zal daar dan nog even achteraan gaan! Misschien kunnen we in de tussentijd samen een online gesprek inplannen om het te hebben over de opties.

    Als PWS team bieden wij namelijk wel een standaardworkshop aan die betrekking heeft tot waterstof. Deze is te vinden op de pwstudelft.nl webiste onder het kopje workshops --> brandstofcel. Kunnen jullie kijken of dit iets is waar jullie in geïntereseerd zijn?

    Ik hoor graag van jullie!

    Groetjes
    Bjorn

    geplaatst in Scheikunde & Biologie Proefjes
  • RE: profielwerkstuk plastic soep

    Hey @siena,

    Wat een actueel onderwerp! Wij hebben wel een expert binnen ons team die je vragen kan beantwoorden. Als je mij de vragen stuurt, dan sturen wij een Zoom link. Probeer dit soort zaken de volgende keer wel iets eerder te regelen :)

    Groetjes,
    Lennard

    geplaatst in Overige onderwerpen
  • RE: Hoe straling meten, medische apparatuur

    Beste @nieuwsgierig

    Aangezien dit team wordt gevuld met studenten aan de TU Delft, bevinden hierin helaas geen experts op het gebied, waaraan uw patient misschien wel behoefte heeft.
    Als de patient meent een apparaat in zich te dragen dat gebruikt wordt om met een systeem buiten het lichaam te communiceren, is deze communicatie inderdaad mogelijk meetbaar met een breedband antenne.
    De moeilijkheid hierin ligt vooral in het volgende: overal om ons heen bevindt zich straling van zowel radiotorens, telecommunicatie, wifi, bluetooth etc.
    Om deze straling uit te filteren zou dus eigenlijk gemeten worden in een omgeving waarin de achtergrondstraling geen grote rol speelt. Deze omgevingen zijn nogal moeilijk te vinden.
    Helaas heeft dit team geen expert op het gebied die gerichte hulp kan verlenen, aangezien wij beperkt zijn tot universiteitsstudenten die voldoende kennis bevatten om een profielwerkstuk te begeleiden, maar waarschijnlijk niet om te kunnen ontkrachten of er wel of niet een theoretisch uitzonderlijk high-tech apparaat in het lichaam zit.

    Ik hoor graag als ik verder kan helpen, maar betwijfel of ik hiervoor de nodige kennis heb.
    Tadjiro Velzel

    geplaatst in Telecommunicatie
  • RE: PWS efficiëntie van waterstof productie

    @bjornlosekoot
    Hoi Sil en Tim,

    Ik ben nogsteeds bezig met zoeken, maar heb nog geen antwoord ontvangen. Jullie horen nog van mij, ik ben jullie nog niet vergeten!

    Groetjes,
    Bjorn

    geplaatst in Scheikunde & Biologie Proefjes
  • RE: PWS aerodynamica in treinen

    @Liselore-Blok
    Yes dat is helemaal goed! Zorgen jullie dat je om 14u op het science centre van de Tu delft bent met jullie eigen gemaakte model? Dan zie ik jullie dan!
    Karel

    geplaatst in Raketten
  • RE: PWS aerodynamica in treinen

    @Liselore-Blok Hi,

    Die week komt voor mij dan weer eigenlijk niet uit haha. De week daarna zou ik wel kunnen tm donderdag dus dat is dan 25-28 maart. alle 4 de dagen zou ik in de middag kunnen vanaf 2 uur dus geef maar aan wanneer voor jullie uitkomt1

    mvg Karel

    geplaatst in Raketten
  • RE: PWS efficiëntie van waterstof productie

    Hoi Sil en Tim,

    Wat een leuk onderwerp!

    Zelf kan ik hier helaas niet bij en kan ik jullie dus nu nog niet zo goed verder helpen. Ik zal een onderzoeksgroep die zich hiermee bezig houdt contacteren om te vragen of zij jullie kunnen helpen. Als ik reactie van hen heb gekregen zal ik dit aan jullie laten weten!

    Ik hoop dat dit helpt en anders hoor ik het graag!

    Groetjes,
    Bjorn

    geplaatst in Scheikunde & Biologie Proefjes
  • RE: afbraak ozonlaag

    @louiseroos
    Hoi Louise,

    Ten eerste excuses voor de late reactie!

    Wat een goede vraag. Het is ook een ingewikkeld onderwerp. Cfk's hebben invloed op de ozonlaag, omdat ze zorgen voor afbraak. Een CFK is namelijk een koolwaterstof waar de waterstofatomen zijn vervangen door chloor en fluor. Chloor en fluor zijn vrij stabiele atomen en komen dus makkelijk los van de koolstof. Dat gebeurt in de ozonlaag ook door de UV-straling daar. Dan zitten er dus losse chloor en fluor atomen in de ozonlaag. Ozon is een molecuul dat graag een halogeen accepteert, omdat het dan een stabieler atoom is. Het werkt dan alleen niet meer zoals ozon zou doen, waardoor er een gat in de ozonlaag kan ontstaan.

    Maakt dit het iets duidelijker voor je? Als je nog vragen hebt hoor ik dat graag.

    Groetjes,
    Bjorn

    geplaatst in Scheikunde overig
  • RE: Geur

    Beste @Jxxltje,

    Wat leuk dat je hier mee bezig bent! Er is best een kans dat ik mijn afstudeerproject in dit onderwerp ga uitvoeren.

    Over je deelvragen, ik zou ze hier en daar wat specifieker maken!
    In plaats van "wat is geur"zou ik misschien kiezen voor iets in de richting van "Hoe identificeert het lichaam verschillende geuren?".
    Verder denk ik dat de vraag over humeur en emoties teveel overlap heeft.
    Ook zou ik in plaats van "Kan geur" voor de laatste vraag "Hoe kan geur" stellen.

    Ik hoop dat je hiermee al een beetje verder komt.
    En laat me graag weten of je nog wat extra hulp nodig hebt.

    Misschien zou je als onderzoek een blinde proef kunnen opstellen om te testen hoe goed mensen verschillende geuren kunnen herkennen, wanneer hun andere zintuigen afgesloten zijn, zoals met een blinddoek om.
    Tadjiro Velzel

    geplaatst in Scheikunde & Biologie
  • RE: PWS aerodynamica in treinen

    Hi Liselore en Maxim,
    Een afspraak kunnen we gewoon hier zo op het forum maken. Ik kan aankomende week nog niet helaas maar de week erna zou ik wel kunnen. Dit zou dan dinsdag 5 maart, donderdag 7 maart of vrijdag 8 maart zijn, alledrie in de middag vanaf 14u. Als dit te vroeg is aangezien je nog geen model hebt zou het ook later kunnen, en anders kunnen jullie kiezen welke dag het beste voor jullie uitkomt!

    Mvg Karel
    @Liselore-Blok

    geplaatst in Raketten