@Demi-Schrauwen Hoi Demi,
Bedankt voor je bericht en de suggesties. Ik begrijp dat moleculair niveau lastig is om uit te voeren. Ik heb een andere idee bedacht.
Het idee is om enzymactiviteit van peroxidase uit aardappel of wortel te gebruiken als model. Door waterstofperoxide en guaiacol toe te voegen, ontstaat een bruine kleur als het enzym actief is. Vervolgens kunnen verschillende pijnstillers zoals paracetamol, ibuprofen en aspirine worden toegevoegd. Ibuprofen en aspirine vertragen de kleurontwikkeling, wat het principe van enzymremming laat zien.
Denk je dat dit mogelijk is?
Mijn docent had mij ook een idee gegeven met TLC-scheidingsmethode, maar de resultaten die ik hier uit zou moeten krijgen, leken niet erg relevant voor mijn onderzoek. Misschien weet jij hier iets meer van, een andere methode om dit experiment te doen, dat wel bruikbaar is.
Ik hoor graag wat je hiervan vindt en of dit een geschikte richting zou kunnen zijn voor mijn PWS.
Alvast bedankt!