Beste Liam van Vugt,
Hartelijk dank voor de spoedige reactie. Ik wil voor mijn onderzoek graag kijken naar de verschillende vormen van kernenergie en ook naar huidige/conventionele vormen van energie, als kool, gas, waterstof, wind en lucht. Er zijn vele vormen van kernreactoren, en ik wil graag de conventionele reactoren(II,III,III+), gesmolten-zoutreactoren(MSR met Thorium en LFTR) en kernfusie( werking van de Tokomak, Stellarator, en door de Amerikaanse gebruikte Lasers).
Ik wil hierbij onderzoeken: De werking van deze (Kern)reactoren, en verschillen er tussen, Hoe de momentele rendement is en het gestreefde rendement, of deze in de toekomst meer energie zullen opleveren/goedkoper/gunstiger zijn dan wind, zon, waterstof of gas, impact op milieu/klimaat, wat voor voor-en nadelen zijn tussen deze reactoren, soorten grond/brand-stoffen die nog zijn. En (als het mogelijk is) kosten, bouwtijd en onderhoud. Zoals ik zojuist heb vermeld wil ik ze op bepaalde aspecten ook vergelijken met hedendaagse energiebronnen. Als ik hier iets mis bij het plaatje hoor ik het graag!
Als het behulpzaam is schrijf ik hierbij ook mijn hoofdvragen en deelvragen:
Hoofdvraag:
Zijn kerncentrales een realistisch alternatief voor Nederland, En is het verstandig om hierop te gaan faciliteren?
Deelvragen:
-Wat voor soorten kerncentrales zijn er, en hoe gaan ze ten opzichte van elkaar te werk?SMR, Generatie( i,ii,iii) ,fusie, zout
-waarom zijn huidige kerncentrale(s) niet rendabel
-Hoe is kernenergie ten opzichte van het buitenland goedkoper?(korea, frankrijk,)
-Wat zijn de kosten per kWh voor verschillende(nieuwe) vormen van kernenergie?(zoals: SMR’s, Zout Reactoren en kernfusiecentrales) (LCOE, NPV)
-Wat zijn de waarborging eisen geweest voor borssele of maasvlakte? En wat voor rol speelt infrastructuur?
-Hoe presteert kernenergie tegen andere vormen van duurzame energie?
Zonnepanelen, wind, biomassa
-Zijn de kosten van kernenergie omlaag te krijgen en hoe?
-Wat voor innovatie is er nodig om andere vormen van kernenergie op te wekken, en ook werkelijk te leveren aan het net?
Nogmaals alvast hartelijk dank en met vriendelijke groet,
Victor Oostingh