Beste student,
Wij zijn bezig met een pws over hand gel en de verschillinde alcohol percentages daarin. We vinden sommige dingen in ons onderzoek een beetje vaag dus we hopen je hulp te kunnen gebruiken. De onderzoeksvraag is op dit moment "What is the influence of different alcohol percentages in hand sanitisers on the amount of bacteria?"
We willen bij deze vraag twee onderzoeken doen. Bij beide onderzoeken is de standraardprocedure dat wij eerst onze vingers op een petrischaaltje drukken. Dat petrischaaltje laten wij een week in een ruimte van ongeveer 37 graden celsius.
Onderzoek 1: Wij voeren bovenstaand onderzoek uit, nadat wij onze handen hebben ontsmet. Eerst met een handgel waar 50% alcohol in zit, op het volgende schaaltje nadat wij hebben ontsmet met een handgel waar 70% alcohol in zit, dan een met 90 % en dan 100 %.
Hierbij onze eerste vraag: Kunnen wij handgel verdunnen tot 50 % alcohol? Er mag namelijk volgens richtlijnen geen handgel verkocht worden met minder dan 75% alcohol,maar toch willen wij deze percentages onderzoeken.
Onderzoek 2: Wij voeren weer bovenstaand proces uit, maar dan met monsters van handgels uit winkels (uit van die pompjes aan het begin van de winkel). Na een week vergelijken wij de hoeveelheid bacteriën op de petrischaaltjes van dit onderzoek met die van het vorige onderzoek. Zo kunnen wij inschatten hoe hoog het percentage alcohol is en kunnen wij een uitspraak doen over de kwaliteit van de handgels aan het begin van de winkel.
Nog een paar vragen van ons:
Wat vindt u van onze onderzoeksvraag?
Klinkt ons onderzoek uitvoerbaar en denkt u dat er duidelijke resultaten uit komen?
Heeft u nog eventuele deelvragen die wij zouden kunnen gebruiken?
Alvast heel erg bedankt,
Sena en Malou