Hi @lisamelman ,
Dat is fijn dat er nog een datum is. We gaan komende week even kijken of we dan kunnen komen. Als we wat weten laten we van ons horen :)
Groetjes Anouk en Eline
Hi @lisamelman ,
Dat is fijn dat er nog een datum is. We gaan komende week even kijken of we dan kunnen komen. Als we wat weten laten we van ons horen :)
Groetjes Anouk en Eline
Hoi @lisamelman,
Wij hebben gekeken bij de pws middagen alleen nu zien we dat de middag bij jou al morgen is. Dat gaan wij niet meer redden. Komt er nog een middag aan voor scheikunde bij jou? Ergens in oktober of november misschien?
Groetjes Anouk en Eline
Hoi @lisamelman,
Dat maakt niet uit hoor. Ja wij willen eigenlijk door met het aspect kleur in de reactie van chemoluminescentie en fluorescentie zodat onze vorige experimenten niet voor niks zijn geweest. Uitzoeken onder welke voorwaarden welke kleur zal verschijnen. Alleen het probleem zit hem een beetje in het feit dat we niet helemaal meer weten in welke hoek we moeten zoeken. Welke proefjes of theorie we kunnen uitpluizen om tot een volwaardig onderzoek te komen. Dus het klopt inderdaad dat wij naar wat extra sturing vragen.
Wij willen daarom heel graag met u videobellen om te kijken wat er nog meer mogelijk is. Onze school begint komende week (week 36) weer dus ons plan is om dan komende week nog het een en ander uit te zoeken op school en op te schrijven zodat we goed voorbereid met u kunnen spreken. Zou ergens in week 37 kunnen?
Met vriendelijke groetjes,
Anouk en Eline
Wat ook nog ter sprake kwam in de lessen die we tot nu toe aan ons profielwerkstuk hebben besteed is dat het te simpel was volgens onze docent wat we tot nu toe hebben gedaan. Als tip kregen we zoals we hierboven hebben gezegd dat we naar toepassingen moeten zoeken om het op 'vwo-niveau' te krijgen. Daar zijn wij nu ook nog een beetje mee bezig/voorzichtig/onzeker, want wanneer behoort iets tot 'vwo niveau'?
Wij dachten misschien is dit ook nog handig om te weten.
Groetjes Anouk en Eline
Hallo @lisamelman ,
Ja nu zijn we inderdaad meer met het chemische-/natuurkundige perspectief bezig geweest. We hebben voor de proefjes inderdaad eerst wat theorie bekeken van het onderwerp, hoe de reactie verloopt. Daarna was het belangrijk zei onze docent om te gaan experimenteren. Als eerste hebben we de blanco reactie zelf uitgevoerd en wat ons opviel was dat er alleen blauw licht vanaf komt. Na wat rond te hebben gezocht op internet kwamen we erachter dat het ook gecombineerd kon worden met fluorescentie. Hiermee hebben we inkt van highlighters door de oplossing gemengd maar toen zagen we dat de kleur van de fluoresceïne al gelijk de reactie ging overnemen qua kleur. Daarna hebben we nog met de pH gewerkt. Op het internet hadden we namelijk een suggestie gezien (die achteraf fout was) dat het licht de kleur van de oplossing zou aannemen. Omdat de oplossing met luminol vrij basis was hebben we het pH traject gemeten tijdens de oplossingen indicatoren toegevoegd. Alleen en de kleur neemt niet de kleur van de oplossing aan en stopt omdat het al vrij snel te zuur werd. (Achteraf ook logisch en kunnen we het verklaren maar niet echt handig voor het onderzoek). Hierna wisten we niet heel goed hoe we met deze invalshoek verder konden gaan.
Na wat gesproken te hebben met de docent hebben we het advies gekregen om te gaan nadenken over (nieuwe) toepassingen van luminescentie en daar proeven bij te zoeken/verzinnen. Misschien dat lichtintensiteit tot de mogelijkheden behoort, maar dit hebben we nog niet uitgewerkt. En om nog een misser te voorkomen zoeken we een beetje hulp hierbij. Of om een ander interessant aspect van luminescentie tegen te komen waar wij zelf nog niet aan gedacht hebben.
Zou bio-luminescentie ook in dit plaatje passen?
Alvast bedankt dat u ons wilt helpen. Groetjes Anouk en Eline.
Hallo tu Delft,
Wij doen ons profielwerkstuk over luminescentie. Alleen we hebben een beetje moeite met de juiste invalshoek kiezen voor onze onderzoeken. Onze onderzoeksvraag tot nu is: Is er kleurverandering mogelijk tijdens de reactie van luminescentie?
Zelf hebben we al proefjes gedaan met het combineren van chemiluminescentie en fluorescentie maar dat heeft niet de gewenste resultaten opgeleverd waardoor we nu vast lopen.
Hebben jullie nog ideeën voor een andere invalshoek of zijn er nog andere proefvoorschriften om onze onderzoeksvraag uit te werken?
Met vriendelijke groetjes Anouk en Eline.