PWS Echografie • Hallo,

  Wij zijn Anne en Aylin. Wij zitten op 6VWO op het college Den Hulster in Venlo. Wij willen ons pws over echografie doen. Hierbij hebben we een paar vragen bedacht waarbij proefjes bedacht kunnen worden. Het zijn de volgende vragen:

  1.  Welke relatie is er tussen de breedte (d) van objecten en de golflengte van geluid?
   
  2.  Welke relatie is er tussen de tijdsduur van een geluid en de dichtheid van het medium ( vetweefsel,   orgaanweefsel etc.)
   
  3.  Welke relatie is er tussen de resolutie van het beeld en de afstand met de objecten?
   
  4.  Welke relatie is er tussen de geluidsenergie en de warmte ontwikkeling binnen het lichaam ( welke effecten ( voordelen/ nadelen) geeft dit?
   
  5.  Welke relatie is er tussen de hoek van de geluidsgolven / echoscoop ( die de geluidsgolven uitzendt) en de breking van het teruggekaatste geluid.
   

  Wij zijn zelf alleen niet zeker welke proefjes hierbij horen en of er wel proefjes zijn die bij deze vragen passen. Zou u er ons misschien mee kunnen helpen?

  Gr. Anne en Aylin • Alvast hartelijk bedankt voor uw snelle reactie! Wij zijn erg benieuwd!

  Groetjes,
  Anne en Aylin • Beste Anne en Aylin,

  Jullie hebben een aantal interessante onderzoeksvragen bedacht. Ik zal eens samen met de practicum begeleider op Technische Natuurkunde gaan kijken naar enkele toepassingen hiervan. Jullie kunnen eind deze week weer een antwoord van mij verwachten.

  Groet,


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.