PWS: Hergebruiken van Restwarmte • Hallo,

  We zijn bezig met een profielwerkstuk over het hergebruiken van vrijgekomen restwarmte in het huishouden, met als hoofdvraag: hoe kan er bespaard worden op het energieverbruik bij het verwarmen van huis en water als je kijkt naar restwarmte? Het doel is om deze vraag te beantwoorden met behulp van een literatuurstudie en een ondersteunend filmpje van een model. Wij zijn op zoek naar betrouwbare bronnen die ons kunnen voorzien van informatie. Zijn er plekken die restwarmte al gebruiken om hun huis en/of water op te warmen met restwarmte? Of zijn er projecten geweest op de TU Delft die hierover gaan? Elke denkbare vorm van informatie is van harte welkom. Dit kan zijn in de vorm van literatuur, proefje, etc.
  Alvast bedankt!

  Groetjes,
  Daan en Loes
  Mill-Hill college Goirle
  VWO 6 • Ha Daan en Loes,

  Jullie hebben een interessant en actueel onderwerp te pakken, leuk! Hebben jullie al een hoofdvraag geformuleerd met bijbehorende deelvragen om het geheel te beantwoorden? Dit is vaak even puzzelen en neem er je tijd voor; een goed werkstuk valt of staat bij een juiste formulering van deze vragen.

  Rotterdam kent een wijk waarbij de woningen worden verwarmt met restwarmte. Misschien is het leuk om met hen contact te leggen; met de mensen persoonlijk of met de instantie die hier over gaat. Wat zijn hun ervaringen? En ook [dit](file:///D:/Downloads/overeijnder,%20f.%20en%20snellens,%20n.c.,%20tuinbouwkas%20verwarmt%20800%20woningen.pdf.pdf) is interessant om te lezen met het oog op jullie onderwerp. Er blijkt veel over te vinden op internet, dus googlen maar eens goed rond. Ook in het engels! Kassen, havengebieden - er wordt al veel restwarmte benut. Misschien leuk om 1 zo'n plek te onderzoeken. Hoe gaat het benutten van de warmte in z'n werk?

  Aan de TU wordt er inderdaad onderzoek naar gedaan door enkele professoren die bezig zijn met het klimaat en duurzame energie. Dit is een leuk interview erover.

  Hier een leuk introductiefilmpje.

  Bij meer vragen hoor ik dat graag.

  Succes voor nu.

  Gr,
  Noor • Hoi Noor,

  Super bedankt! Dit kunnen we heel goed gebruiken!

  Groetjes,

  Daan en Loes


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.