zonnecel bouwen • hoi ik ben martijn en ik wil voor mijn profielwerkstuk zelf een zonnecel bouwen, het zou leuk zijn als hij ook stroom op kan wekken, kan iemand me helpen hoe ik dit aan moet gaan pakken, of weet iemand of er een programma of masterclass op de TU wordt gehouden? • Hoi Martijn,
  Zonnecellen is een heel leuk onderwerp voor een PWS. Heb je al nagedacht over wat voor zonnecel je wil maken? Een dye sensitized solar cell, is gemaakt van TiO2 en is niet heel lastig zelf te maken. Heb je al informatie gevonden over deze zonnecel? Hij wordt ook wel de Gratzel cel genoemd (naar de uitvinder).

  Hier vind je wat basis informatie over deze zonnecel.

  Bij de TU Delft is hier wel een practicum van voor studenten. Als je heel geinteresseerd bent kan ik je in contact brengen met de organisator.

  Ik hoop je verder te hebben geholpen! • Hoi Martijn,

  Ik zal verder vragen voor je. Wij maken de cel ook met kleurstof uit groente of fruit. Maar we gebruiken alleen de kleurstof, het zal dus niet gaan schimmelen.

  Groetjes Margje • hoi margje,
  het zou echt super vet zijn als ik mee kon doen met dat practicum.
  ik had ook al op internet gezocht over zo'n zonnecel met TiO2, maar dat werd uit vruchten gehaald,
  dus dan heb je kans dat het gaat schimmelen.
  hartstikke bedankt in ieder geval!

  groetjes martijn • hoi margje,
  bedankt voor je reactie, ik denk dat ik inderdaad zo'n DSC-zonnecel ga maken,
  die is volgens mij wel redelijk te doen, misschien dat ik er nog iets mee aan kan drijven, een autootje of iets dergelijks.
  super dat je verder voor me wilt vragen.

  groetjes Martijn • hey margje,
  harstikke top dat je dit voor me hebt kunnen regelen, ik ga morgen nog even met mijn begeleider op school
  overleggen over hoe en wat, en of ik vrij kan krijgen enzo, en dan even kijken of en wanneer ik mee kan doen, ik zal het verder nog wel laten weten.

  groetjes martijn. • Hoi Martijn,

  Ik heb je een persoonlijk bericht gestuurd met de contactgegevens voor het practicum. Het practicum duurt alleen wel 2 dagen, dus ik hoop dat je zoveel vrij kan krijgen van school. Ik heb de handleiding bijgevoegd, dan kun je er alvast naar kijken.

  Groetjes Margje • Hoi Sebastiaan,

  Heb je al wat onderzoek gedaan naar de DSC solarcell? Het practicum waar Martijn aan mee mag doen is een normaal studentenpracticum. Ik heb de begeleider gesproken en misschien dat er voor jullie ook een plekje kan zijn. Maar daarvoor wil ik wel graag weten hoe ver jullie al zijn. Het practicum duurt overigens 2 dagen, je moet hier dus ook wel de tijd voor hebben.

  Ik hoor graag van jullie! • hallo margje,

  wij zijn twee jongens uit 6 vwo en houden ons profielwerkstuk over zonne-energie en net als martijn zouden wij graag een zonnecel willen maken als ondersteuning voor ons werkstuk. Zouden wij dit kunnen doen op TU delft?

  groetjes,

  sebastiaan • Hoi Wouter,

  Het practicum is helaas afgelopen voor dit jaar. Boven in dit topic heb ik wel de handleiding geplaatst. Misschien kunnen jullie het op school doen, in principe is het niet heel ingewikkeld!

  Als ik jullie verder kan helpen hoor ik het graag! • Hoi,

  wij zijn 2 leerlingen van 6 vwo en wij doen ons profielwerkstuk over zonnepanelen. Als praktisch gedeelte zouden wij ook graag een zonnepaneel willen bouwen. Is er nog een plekje vrij bij het practicum op de TU? Het zou een hele mooie aanvulling zijn voor ons werkstuk

  Groetjes,

  Wouter • Hoi Martijn,

  Graag gedaan, leuk om te horen dat je een leuke dag hebt gehad! Ik denk dat je nu een mooi praktisch gedeelte hebt voor je pws. Als je nog meer vragen hebt help ik je graag verder. • Hoi Margje,

  Ik ben vandaag en gisteren naar het practicum over zonnecellen geweest, het was erg interessant en ik heb er veel aan gehad, ook een hele leuke ervaring hoe het allemaal een beetje gaat op een universiteit.
  Hartstikke bedankt nog!

  Groetjes Martijn • Hoi Margje,

  Ik had het pdf bestand gedownload. En daar zag ik 2,4-pentaandion (μl) 175 Triton X oplossing (μl) 300 ik vroeg me af wat de molariteit van de oplossingen is.

  Groetjes Bas • Hoi Wouter,

  Het practicum wordt alleen in de periode november-december gegeven, helaas gaat een practicum dus echt niet lukken. Ik zal voor jullie navragen waar dit soort spullen worden gekocht, dit kan even duren vanwege de kerstvakantie. Maar ik laat het jullie weten. • Hoi Margje,

  Als het ook niet mogelijk om is begin volgend jaar het practicum te doen, willen wij het zelf op school gaan uitvoeren. Maar we hebben geen idee waar we de materialen vandaan moeten halen. Is daar een winkel of site voor?

  Groetjes,

  Wouter • Hoi Bas,

  Het 2,4-pentaandion is de pure stof, over de Triton X oplossing zal ik navragen wat er precies inzit.


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.