Kernramp Fukushima



 • Wij maken een PWS over de gevolgen en ontwikkelingen van de kernramp en tsunami in Japan. Hiervoor zouden we graag nog wat dingen uitgelegd willen hebben.

  • Wat zijn op langere termijn de merkbare gevolgen van de kernramp voor de bewoners in het gebied rondom de kerncentrale? (denk hierbij aan: landbouw,gezondheid, industriële sector ect).
  • Kan er blijvende schade worden aangericht in een gebied door een kernramp met een grootte als deze?
  • Is er optimale bewoning mogelijk na een ramp met een grootte als deze?

  Hopelijk kunnen jullie ons een antwoord geven.



 • Hoi Sarah,

  Het is erg complex om zomaar te zeggen wat de lange termein effecten zijn. Hier is in ieder geval een interessant artikel wat daarover nadenkt: [url]http://www.cbc.ca/news/health/story/2011/11/21/japan-nuclear-cancer-risk.html[/url] . Hoe onderscheid je iemand jaren later kanker krijgt van iemand die kanker krijgt met fukishima als gevolg? Waar veel lessen uit kunnen worden getrokken is natuurlijk de eerdere ramp van chernobyl. De wikipedia pagina is erg uitgebreid: [url]http://en.wikipedia.org/wiki/Chernobyl_disaster_effects[/url] . Zoals je dus al een beetje door hebt is het moeilijk om een 1-zin antwoord te geven op deze vragen en moet je je even in de materie gaan verdiepen! Succes en mocht je wat inhoudelijke vragen hebben dan kun je die altijd hier stellen!

  Groetjes,
  Ad


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.