PWS timing coilgun • Beste meneer/mevrouw,

  Met mijn pws bouw ik een coilgun; zie plaatje. Ik wil graag ook in mijn ontwerp een tweede spoel bouwen. Om die op het juiste moment aan te zetten heb ik na de eerste spoel een ledje en een LDR gebouwd zodat er een variatie komt in weerstand als het projectiel voorbij komt.

  Waar ik nu hulp bij nodig heb is het volgende; een elektrisch schema (ic'tjes etc) om dat kleine signaal om te zetten in een signaal dat de tweede spoel aanzet voor ongeveer 3 ms. Ik weet niet goed hoe ik zoiets moet bouwen.

  Alvast ontzettend bedankt!

  Met vriendelijke groet,

  Martijn


 • PWS TU Delft admin

  Beste Martijn,

  Vet onderwerp heb je gekozen! Zou je mij misschien een tekening kunnen sturen van hoe je systeem er nu uit ziet? Op deze manier kan ik wat beter kijken wat waar zou moeten komen.

  Groetjes,
  Joost • Beste Joost,

  Ontzettend bedankt voor je interesse. Ik heb een tekening gemaakt en daarin zo goed en duidelijk mogelijk het schema proberen uit te leggen. Ik hoop dat het duidelijk is.
  In de tussentijd heb ik ook niet stil gezeten. Ik heb het idee een stuk simpeler gemaakt: ipv meerdere moeilijke ic's die een signaal omzetten ben ik, door tijdsdruk, over gegaan op alleen de sensor. Ik heb besloten dat het hierdoor een stuk meer realiseerbaarder is binnen mijn tijdsbestek (inleverdatum 11 dec 2015).
  Ik heb ontdekt dat de thyristor een signaal nodig heeft van ongeveer 1,8V en ongeveer 100mA. Hier heb ik echter nog wel hulp bij nodig. Ik weet namelijk niet hoe ik dat signaal krijg. Ik gebruik een standaard 9V batterij en een bc547 transistor.
  Oftewel hoeveel ohm moet ik de weerstandjes R9 en R8 maken om een signaal van 1,8V en 100mA te krijgen?

  Daarnaast, als je nog informatie of antwoorden hebt op mijn vorige vraag zijn die ook meer dan welkom!! Ik kan ze in elk geval in mijn verslag gebruiken.

  ps. ik kon de foto niet uploaden dus heb ik hem maar in een dropbox gedaan.

  Alvast ontzettend bedankt!

  Met vriendelijke groet,
  Martijn


 • PWS TU Delft admin

  Beste Martijn,

  Ik heb jouw vraag zojuist via de mail beantwoord!

  Groetjes,
  Joost


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.