Autotechniek • Beste Joris,

  Ik wil mijn profielwerkstuk houden over autotechniek, maar kan er
  geen hoofdvraag en deelvragen bij verzinnen. Kunt u mij een aantal opties
  geven bij dit onderwerp

  groetjes,

  Ibraar


 • PWS TU Delft Team

  Hoi Ibraar01,

  Ik zag dat ik vandaag al eerder een vraag van je had beantwoord over het bedenken van deelvragen bij een hoofdvraag die luidde: Is het rendabel om zonne-energie te gebruiken in plaats van fossiele brandstoffen.

  Heeft de vraag over hoofdvragen binnen de autotechniek hiermee te maken of ben je je aan het oriënteren op het onderwerp van je profielwerkstuk?

  Enfin, om in te gaan op je vraag kun je zelf heel veel doen om aan een hoofdvraag te komen. Pak de krant van gister erbij en blader er doorheen op zoek naar problematiek die te maken heeft met autotechniek (ik weet 100% zeker dat dat erin staat). Lees de tekst en vraag je af wat het probleem is dat er speelt. Vaak snap je iets niet wat er wordt beschreven. Dit zou al een goede onderzoeksvraag zijn. Let op, dit is nog geen hoofdvraag! Je zult vervolgens moeten gaan googlen, om meer achtergrond informatie te krijgen en daarmee een concrete vraag op papier te krijgen. Dan heb je je hoofdvraag.

  Voor het oplossen van deze hoofdvraag kun je vaak verschillende vragen bedenken die je eerst moet beantwoorden, voordat je een algeheel antwoord op de hoofdvraag kan geven.

  Wil je voorbeelden van goede hoofd en deelvragen kun je deze op dit hele forum vinden en staat in het stappenplan op onze website duidelijk uitgelegd wat de criteria zijn aan goede hoofd en deelvragen.

  Ik weet dat dit niet een direct antwoord op je vraag is, maar ik probeer je te laten zien dat je met eigen initiatief en onderzoek heel ver kunt komen. Zoals je merkt help ik je graag bij de weg naar een direct antwoord op je vraag!

  Als je nog meer vragen hebt, hoor ik het graag!

  Groetjes,

  Joris


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.