Robotica: communicatiesysteem • Hallo,

  Ik zit in 5VWO en ga mijn profielwerkstuk over robotica maken. Als onderzoeksvraag heb ik: Op welke manier kunnen robots met mensen communiceren?
  Ik zou voor mijn profielwerkstuk graag een interview houden met iemand op de TU Delft en tevens robots in werking willen zien om te kunnen zien hoe ze werken en op welke manieren ze communiceren met mensen.
  Is dit mogelijk op de TU Delft en zou ik dan met iemand in contact kunnen komen om hier een afspraak over te maken?

  Met vriendelijke groet,
  Loes de Jong


 • PWS TU Delft admin

  Beste Loes,

  Dit moet te regelen zijn! Leuk dat je je profielwerkstuk over robots wilt doen. Zou je misschien iets meer kunnen vertellen over wat je verwacht van de communicatie tussen robot en mens? En op wat voor soort robot wil je je focus leggen? Omdat er op het moment zo veel verschillende groepen op de TU Delft bezig zijn met het onderzoeken en bouwen van robots kan ik je met wat meer informatie makkelijker aan de juiste persoon koppelen.

  Ik hoor graag van je!

  Groetjes,
  Joost


 • PWS TU Delft admin

  Beste Loes,

  Ik heb opnieuw een mailtje voor je verstuurd in de hoop sneller antwoord te krijgen.
  Ik laat het je weten als ik iets hoor! • Beste Joost,

  Ik denk dat ik de focus meer wil leggen op zorgrobots of servicerobots omdat die meer interactie hebben met mensen dan bijvoorbeeld robots die in fabrieken werkzaam zijn. Ik verwacht van de communicatie tussen robot en mens dat robots reageren op wat mensen doen of zeggen, door bijvoorbeeld iets terug te zeggen.
  Hopelijk is nu duidelijker wat ik ongeveer van plan ben.

  Groetjes,
  Loes


 • PWS TU Delft admin

  Beste Loes,

  Ik ga voor je kijken of je met bouwers van de robot EVA, of een sortgelijke robot kan praten. Ik zal je zo snel mogelijk laten weten of dit lukt. Wanneer zou je je interview graag ongeveer willen houden? Ik kan me voorstellen dat wanneer je je PWS pas volgend jaar rond deze tijd in hoeft te leveren dat je misschien liever pas later in je onderzoek met een onderzoeker zou willen praten om meer te weten te komen. Klopt het dat je je werkstuk pas volgend jaar in hoeft te leveren?

  Groetjes,
  Joost • Beste Joost,

  Bij ons op school hebben ze het profielwerkstuk vervroegd, deze moet daarom in 5VWO zijn afgerond dus in dit schooljaar, de precieze datum weet ik nog niet maar ik denk rond april/mei.
  Daarom is het denk ik het handigst om het interview zo snel mogelijk te doen.

  Groetjes,
  Loes • Beste Joost,

  Bedankt! In de week van 9 februari is goed! Liefst een woensdag of vrijdag maar andere dag zou ook kunnen als dat het beste uitkomt.

  Groetjes Loes


 • PWS TU Delft admin

  Beste Loes,
  Ik heb een expert voor je gevonden die je graag wilt helpen. Zullen we kijken of we in de week van 9 februari een afspraak kunnen maken?

  Groetjes,
  Joost


 • PWS TU Delft admin

  Beste Loes,
  Ik heb je een mail gestuurd om een definitieve datum te plannen.

  Groetjes,
  Joost


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.