Energie besparende oplader • Voor mijn profielwerkstuk ga ik een oplader maken die stopt met stroom transporteren zodra de telefoon (in deze kwestie) volledig is opgeladen. Ik vroeg me af of hier misschien al ideeën voor zijn zodat ik die kan vergelijken met die van mij, om zo uiteindelijk tot een zo goed mogelijk resultaat te komen! • Hi Joris,

  Ik vroeg me af of er meer informatie was te vinden over de communicatie tussen de batterij en de oplader d.m.v. een chip in de batterij? Hoe worden deze chips gemaakt en geprogrammeerd?

  Groetjes,
  Floor


 • PWS TU Delft Team

  Wat een innovatief idee.
  Ik denk wel dat je goed moet uitwerken waarom je precies wil dat de telefoon stopt met opladen, maar als het je lukt heb je een innovatief ontwerp te pakken.

  Ik heb even gegoogled en rondgevraagd hier op de TU, maar niemand kent echt een oplader die stopt. Er zijn wel soortgelijke apps, die claimen dat het opladen wordt gestopt, of "druppelsgewijs" doorgaat, maar in hoeverre dat echt werkt is niet bekend.

  Ik kan me voorstellen dat je hier wat meer elektronisch georiënteerde vragen over gaat hebben, die kun je ook gerust hier stellen!

  Groetjes,

  Joris


 • PWS TU Delft Team

  Hoi Floor,

  Helaas heb ik binnen mijn studie Werktuigbouwkunde weinig te maken met de werking van accu's. (Uiteraard wel met het gebruik daarvan)
  Na even googelen ben ik op een interessante pagina gekomen die de werking van accu's omschrijft. Misschien kun je hier informatie uithalen, maar nog veel belangrijker: ik zou deze mensen bellen of een mailtje sturen met dezelfde vraag. Zij zijn gespecialiseerd in accu's dus zullen antwoord hebben op jou vragen!

  Ik hoop dat dit helpt,

  Groetjes

  Joris


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.