Op amp • Hallo,

  Wij zijn drie scholieren en wij doen ons PWS over aardmagnetisme. Wij hebben al contact daarover met de TU over onderzoek, maar wij willen graag ook zelf een draaiende spoel mechanisme en een magnetometer maken voor onderzoek. Nu lopen wij alleen vast op de versterkers.

  Wij hebben gelezen over OpAmps, operationele versterkers en denken dat wij deze moeten gebruiken. Nu zijn er alleen ontiegelijk veel verschillende soorten van. Wij zoeken een Opamp waarmee we een laag-frequent signaal (rond de Hz) van 1à2 millivolt 1000x kunnen versterken. Waarop moeten wij dan letten?

  Graag ontvangen wij reactie terug.

  Met vriendelijke groet,
  Freek, Osman en Maarten • Hoi Freek, Osman en Maarten,

  Om te beginnen even kijken of ik het goed begrijp: bedoelde jullie met een draaiende spoel een galvanometer? Afgezien daarvan moet je beseffen dat het behoorlijk ingewikkeld om een goede versterking en uitlezing van je signaal te realiseren. Met alleen maar de juiste keuze van een OpAmp ben je er nog lang niet, want het gaat ook heel erg om het juiste feedback circuit en eventueel een additionele OpAmp-stage. Je kan bijvoorbeeld eens naar deze discussie kijken, daar kan je zien hoe ver op de inhoud wordt ingegaan.

  Willen jullie per sé een mobiel apparaat? Want anders is meetapparatuur (oscilloscoop) van de school waarschijnlijk ook geschikt om jullie signaal te meten. • Klinkt goed jongens, succes! En je kan inderdaad altijd vragen stellen als je nog wat tegenkomt! • Hallo,

  Wij bedoelde inderdaad een draaiende spoel met galvanometer, maar we zijn er inderdaad ook al achter dat het moeilijker was dan een op-amp. Uit een oude schrijver met versterker demonteren we de versterker en bouwen we hem in het circuit in. Volgens onze TOA moest dat wel kunnen...

  We gaan dat dus eerst proberen. Mocht het echt niet lukken stuur ik nog een berichtje.

  In ieder geval bedankt voor de hulp en de reacties!

  Groeten,
  Maarten


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.