PWS Robot • Hallo,

  voor ons pws hebben wij een instelling nodig die ons daar bij begeleid.

  We willen een robot maken die vanuit één punt een bewegend opbject die warmte uitstraalt kan volgen en kan raken\aanwijzen met bijvoorbeeld een laser.

  hieronder staan onze deelvragen om een idee te geven wat we van plan zijn.

  -Voor het koppelen van de sensor, het richtsysteem en de laser maken wij gebruik van software. Deze software zorgt ervoor dat wanneer de sensor een positief signaal geeft, het richtsysteem zich zo zal instellen dat de laser het voorwerp aanwijst.
  -De laser moet een object in alle richtingen kunnen volgen en aanwijzen, de laser moet dus kunnen richten over een x-en een y-as.
  -we willen voor het draaimechanisme van de robot servo motoren gebruiken, deze worden veel toegepast in op afstand bestuurbare auto's, bootjes etc.
  -In eerste instantie maken wij gebruik van een laser die het object zal aanwijzen. Als dit gelukt is, zouden wij het systeem kunnen uitbreiden en de laser vervangen door een object dat kan schieten, bijvoorbeeld een paintballgun. Om dit te realiseren zitten we waarschijnlijk wel met een financieel probleem, daarom kunnen we misschien beter zoeken naar alternatieven. Het belangrijkst is dat de robot snel moet reageren anders is het moeilijk het object te kunnen aanwijzen/beschieten.

  • Het lijkt ons het beste om infrarood sensors te gebruiken, deze reageren dus op een warm voorwerp, zoals een mens, dit met nagedachte rade, zodat de robot op blaadjes o.i.d. zal richten

  Zouden jullie ons bij het profiel werkstuk kunnen begeleiden.
  Wij zijn inderdaad al aardig op weg. De basis is er. Wij hebben in overleg besloten een robotauto te bestellen met allerlei soorten sensoren, om het programeren te kunnen oefenen, goed te leren solderen enz. Op het moment zijn wij aan het wachten tot dat deze binnen is. Wij zouden graag met het bouwen van het definitieve ontwerp jullie hulp willen gebruiken. Misschien zouden we eventueel gebruik kunnen maken van de faciliteiten die de TU tot zijn beschikking heeft. Onze school kan ons hier niet voldoende in voorzien
  Met vriendelijke groeten, • Hoi,

  Is het pakket al inmiddels binnen? Hoe ver zijn jullie nu? Geef ons even een status update en dan kunnen we kijken waar we mee kunnen helpen!

  Groetjes,
  Ad • hallo Ad,

  Op het moment hebben wij de prototype robot af, deze moeten we alleen nog programmeren. Daarnaast maken wij ook een coilgun die op de robot moet komen, hierbij ondervinden wij een aantal problemen waardoor we niet verder komen. We hebben om een roodkoper buisjes (diameter = ong. 10mm) hier omheen hebben wij koperdraad gewikkeld, als projectiel hebben wij een 2.0 gram wegende kogellager. Maar zoals u al kunt raden, hij werkt echter niet. Misschien kunnen jullie ons hiermee helpen?

  Mvg, • Wij hebben de coilgun werkend gekregen na een hoop gesleutel. Onze volgende klus is het kopellen van de coilgun aan de robot. Hierbij moeten wij dmv programmeren de coilgun laten schieten wanneer de robot een warmtebron detecteert. Ik weet niet of jullie thuis zijn in het programmeren hiervan en ons misschien zouden kunnen helpen. Wij moeten voor ons PWS ook een instelling gebruiken. Kortom het zou mooi zijn als jullie ons kunnen helpen met het werkend maken van de robot en daarnaast ons voorzien van een instelling. Voor ons een win-win situatie :). Wij zijn op het punt dat we de robot moeten programmeren zodat de robot een signaal doorgeeft als de infraroodsensoren een warmtebron waarnemen. Wij gebruiken C basic als programmeertaal. • Hoi

  Ik heb een handige site gevonden met ook C code:
  http://www.ikalogic.com/ir_prox_sensors.php

  Hier nog andere sites die het op een andere manier aanpakken:
  http://www.pages.drexel.edu/~kws23/tutorials/IR/IR.html
  http://www.rentron.com/Micro-Bot/IR_Nav.htm

  Houden jullie me weer op de hoogte? Ben benieuwd!

  Groetjes,
  Ad


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.