pws draagvleugelboten • beste,

  wij doen ons profielwerkstuk over draagvleugelboten. Als onderzoeksvraag hebben wij; is het voor draagvleugelboten ook mogelijk om in plaats van alleen maar snel, ook mogelijk om langzaam en zuinig te varen. Dit willen wij graag onderzoeken aan de hand van een practisch onderzoek. Wij weten echter nog niet precies wat voor onderzoek wij willen gaan doen. Wij hebbeb als idee om te testen wat voor vleugelprofielen het meeste lift geven bij lage snelheden, maar we weten nog niet hoe we dit zullen gaan testen. hebben jullie ideeen hoe wij dit misschien kunnen gaan testen?

  Groeten Erwin, Tom en Koos • Beste Tom en Koos,

  Mooi onderwerp voor jullie PWS. Voordat ik jullie verder kan helpen moeten jullie even aangeven welke informatie jullie inmiddels hebben verzameld en dus welke theorie bij jullie bekend is over dit onderwerp. Weten jullie al welke principes er voor zorgen er lift gegenereerd wordt?

  Groeten Thijs • Hallo Erwin, Tom en Koos,

  Jullie hebben al een aardig stuk geschreven zie ik. Misschien is het handig om wat theorie betreft nog iets meer te gaan kijken naar vleugels. Dit is de eerste vraag die ik krijg over draagvleugels en ik weet niet zo goed hoeveel info er over te vinden is, maar in elk geval als je naar vleugels wilt kijken kun je ook op zoek gaan binnen de luchtvaart. Hierover weet ik best wat dus daar kan ik jullie misschien wel bij helpen.

  Hebben jullie bijvoorbeeld al naar de liftformule gekeken? Ik geef trouwens 5 december een workshop over aërodynamica, het heeft wel veel te maken met vliegtuigen, maar misschien is het toch handig om daar bij te zijn?

  Groet,

  Hubert • dankjewel voor de snelle reactie! wij weten inderdaad al welke principes voor lift zorgen.
  Wij hebben nog veel meer informatie verzameld en die in een inleidend hoofdstuk gezet, dit staat in de bijlage.

  groeten Erwin, Tom en Koos • Beste hubert,

  Dankje voor je reactie. Wij zijn nu inderdaad naar de liftformule aan het kijken en zouden ook graag 5 december naar de workshop komen. Waar moeten wij ons daar voor opgeven?

  Mvg erwin, koos en tom • beste,

  dit is wat we nu hebben, en hebben jullie nog tips om verder te gaan of ideen voor een practicum?
  Hebben jullie voor een practicum nog ideen en voor dat practicum nog ideen van instanties waar we dingen zouden kunnen gaan testen?

  mvg Erwin, Tom en Koos • Dag jongens,

  Jullie kunnen je hier opgeven: link

  Groet,

  Hubert • Hoi Hubert,

  Wij kunnen door de sinterklaasviering op school helaas niet naar de workshop vleugels komen. Wij nemen contact had op met Thijs over een workshop in de sleeptank. heb je nog opmerkingen of tips wbt ons profielwerkstuk?

  groeten Tom Erwin en Koos • Hoi Erwin,

  Je zou eventueel het eens bij het Maritime Research Institute in Wageningen kunnen proberen. Alleen hebben bedrijven vaak niet te capaciteit om leerlingen te helpen, dus zet niet al je hoop op hun.

  De workshop is denk ik al best relevant wat betreft de draagkracht werking van de boten. Misschien kun je nog contact met Thijs opnemen (PM) om te vragen of er nog workshops aankomen in de sleeptank.

  Groet,

  Hubert • Hoi Tom, Koos en Erwin,

  Ik heb in een andere topic op jullie bericht gereageerd, maar zie nu dat we hier ook al bezig waren. Laten we hier verder gaan.

  Groet,

  Hubert


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.