Surfspots in Nederland • Hallo!

  Wij hebben ervoor gekozen om voor het vak aardrijkskunde een pws te maken. Ons onderwerp is "surfspots" (plekken waar men kan surfen). Wij willen graag als eindproduct een documentaire hebben waarin we laten zien wat nou de beste surfspots zijn. Welke factoren zorgen ervoor dat een plek geschikt is om er te surfen, welke invloed heeft het klimaat of de wind, welke kunstmatige dingen kunnen mensen bouwen om het surfen te bevorderen etc.

  Wij hebben de afgelopen tijd lang naar informatie gezocht, zowel in de bibliotheek als op internet, maar wij hebben weinig kunnen vinden. De tijd begint onderhand wel een beetje een knelpunt te worden. Om een nieuwe impuls te geven aan ons pws, zouden wij graag willen praten met een expert die veel weet met betrekking tot de kust, de zee etc. Een andere manier waarop wij geholpen kunnen worden, waarderen wij natuurlijk ook.

  Inleiding
  Het onderzoek dat wij gaan doen is naar de surfspots in Nederland. Een surfspot is een plek waar over het algemeen goed kan worden gesurft: er zijn goede golven. Wat wij willen weten is hoe een surfspot tot stand komt, vandaar onze hoofdvraag: Wat zijn de factoren die zorgen voor een goede surfspot? Wij willen onderzoeken wat voor invloeden bijvoorbeeld zeestromingen, luchtstromingen, hoge- en lagedrukgebieden en zandbankvorming hebben op de vorming van de uiteindelijke surfspot. Wij hebben een aantal deelvragen geformuleerd om onze hoofdvraag te beantwoorden.

   Wat zijn de geografische factoren die zorgen voor de beste surfspots?
   Welke kunstmatige oplossingen kunnen er bedacht worden om de ideale surfspot te creëren?
   Staat de populariteit van een surfspot in verband met de kwaliteit ervan?
   Is er een verband met de tijd van het jaar en de kwaliteit van de surfspot?
   Wat zorgt ervoor dat je de ene dag heel goed kan surfen en de volgende dag niet?

  Deze deelvragen gaan we grotendeels beantwoorden in de vorm van een documentaire, maar ook in de vorm van een klein verslag.

  Alvast bedankt voor uw reactie.

  Met vriendelijke groet,
  Frank • Beste Frank,

  Je werkstuk gaat over surf en surfspots, maar een echte hoofdvraag hebben jullie nog niet geformuleerd. Doe dit wel, dit bakent je werk ontzettend af. Als je een vraag stelt als [i]wat is de beste surfspot[/i] dan zul je alle aspecten die een surfspot goed maken, moeten behandelen. Zowel economisch, geografisch, cultureel etc. Wanneer je jezelf wilt afbakenen (en daarmee maak je het voor jezelf eenvoudiger), varieer dan met bijvoorbeeld [i]Vanuit geografisch oogpunt, wat maakt een surfspot geliefd?[/i]. Hiertoe weet je dat je je enkel hoeft te focussen op de geografie. Snappen jullie dat?

  Dan; de deelvragen. Je start met een eerste deelvraag, zonder dat de lezer enig idee heeft wat surfen is en wat een goede surfspot inhoudt. Misschien kunnen jullie dit eerst kort bespreken. Focussen jullie hierbij op Big Wave Surfing, of Tube Surfing met long- en/of short boards. Misschien bedoelen jullie wel [i]paddle surfing[/i], of juist niet. Dat is allemaal nu nog niet duidelijk - dus definieer dit goed. Pas dan kun je een stapje verder; en uitwijden over goede geografische factoren. Splits dit op - hoe ontstaat een golf, wat is een swell etc.

  Verder; interview veel - dat is ook voor een documentaire extra leuk. En neem dan niet alleen surfers, maar misschien juist iemand die nog nooit op een plank heeft gestaan maar wel veel over het weer, hoge- en lagedruk gebieden weet bijvoorbeeld.

  Veel succes, [i]hang loose[/i]

  Grt.
  Noor


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.