PWS AI in python
-
Hoi, wij had een paar vragen over AI en Python
Wij vroegen ons af waarom iedereen python gebruikt om AI te maken. Heeft dit een specifieke reden en kun je ook goed andere programmeertalen zoals C of Java gebruiken om AI te maken?
Hoe ziet de toekomst van AI eruit? Wat zijn toepassingen die op dit moment nog niet mogelijk zijn maar in de nabije toekomst, door middel van technologische vooruitgang, wel mogelijk zijn?
M.V.G.,
Victor Scholten en Nathan Gooijer
-
Beste @Naathan,
Python is gebaseerd op C en wordt ook gecompileerd in C. De taal C ligt in zijn organisatie heel dicht bij de principes van computerprocessorarchitectuur en is hierom een van de meest efficiente en snelle programmeertalen.
Hieropvolgend kan je Python zien als een gebruiksvriendelijke en duidelijk interpreteerbare verpakking van C.Libraries die python zo toegankelijk maken voor AI zijn bijna altijd geschreven door programmeurs die de onderliggende structuur in C goed begrijpen en deze kennis gebruiken om hun code te optimaliseren.
Java wordt vaak niet gebruikt omdat de 'garbage collector' die gebruikt wordt bij Java nogal langzaam en onhandig is bij enorme applicaties waarin veel informatie wordt verwerkt, zoals in machine learning models.
Dit neemt niet weg dat alle talen gebruikt kunnen worden voor AI. Zo worden C++ en C# veel gebruikt binnen game design voor AI en wordt MATLAB veel gebruikt door academici.Ik hoop je hiermee wat perspectief te kunnen bieden!
Verder is er een enorm spectrum van toepassingen die in nabije toekomst mogelijk worden. Twee interessante toepassingen binnen dit veld zijn Gen- en proteineanalyse en ruimteverkenning.
Vanwege de langzame communicatie op lange afstand is het niet efficient om instructies te communiceren naar ruimteverkennende instrumenten, zoals deep space telescopen en satellieten. Hierom is het enorm voordelig wanneer deze autonoom kunnen opereren. Hierin kan AI een grote rol spelen. Zo kan een rover op mars baat hebben bij autonomous driving en decision making.De eiwitstructuur die volgt uit transcriptie van genen is moeilijk te voorspellen, dit maakt het moeilijk om eiwitten te repareren of ontwerpen op basis van genetische modificatie. AI modellen worden steeds beter in het voorspellen van de eiwitstructuur die uit een RNA-sequentie kan worden gevormd. Dit opent een enorm veld in genetische modificatie.
Ik hoop dat je hiermee verder kunt,
Tadjiro Velzel -
Tadjiro Velzel Dankjewel, hier kunnen wee zeker wat mee
Nathan Gooijer en Victor Scholten