Ruimtevaartreis Andre Kuipers Sojoez TMA-3M • Wij zijn twee leerlingen uit 6 VWO (Petrus Canicius College) die dit jaar hun profielwerkstuk moeten maken.
  Voor de zomervakantie werden wij getrokken door het onderwerp ruimtevaart, mede doordat Andre Kuipers terug kwam van zijn 193-daagse reis. In de plaatselijke bibliotheek hebben wij al verscheidene informatie gevonden, maar wij zijn op zoek naar zo recent mogelijke informatie. Hebben jullie wellicht wat aanvullende informatie voor ons. Bijvoorbeeld wat het effect van een ruimtereis is op je spieren, en wat er in zo'n ruimtestation daadwerkelijk gebeurd qua oefeningen/trainingen voor de spieren. Ook konden wij op het internet niet goed vinden wat er nou precies voor onderzoek is gedaan in de ruimte door mijnheer Kuipers en zijn team. En waarom deze experimenten zijn uitgevoerd, wat voor invloed heeft dit voor ons op aarde. Merken wij hier in het dagelijks leven wat van?

  Dit zijn een aantal vragen waarmee wij vastlopen. Wij hopen dat jullie ons hier verder mee kunnen helpen of eventueel mee kunnen begeleiden. Wij zijn erg geintereseerd in dit onderwerp en willen er het liefst zo veel mogelijk en zo correct mogelijke informatie van verzamelen. Vooral ook omdat wij op het internet wel verscheidenen dingen kunnen vinden, maar niet precies weten of dit erg waarheidsgetrouw is.

  Wij hopen van jullie ons hier verder mee kunnen helpen.

  Met vriendelijke groet,

  Koen Soomers en Michael Roetink • Hoi Koen en Michael,

  Super leuk dat jullie meer willen weten over ruimtevaart. De eerste site waar ik jullie naar toe zou sturen is de NASA technical report server. Daar staan alle technische rapporten publiekelijk verkrijgbaar gesteld door NASA. Let wel op: NASA doet meer dan ruimtevaart, dus het is nogal veel informatie wat daar op staat. Trouwens: het is ook allemaal in het Engels, dus de uitdaging zal er in zitten dat jullie de juiste termen vinden die jullie nodig hebben. Mocht er blijken dat de rapporten de ingewikkeld zijn, dan moeten jullie uitwijken naar andere naslagwerken.

  Bij het invullen van 'muscle' en 'space' heb ingevuld ben ik deze tegen gekomen, is dat misschien wat?

  Groet, Hubert


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.