Stabilisatoren van een Schip • Hallo allemaal,

  Mijn pws gaat over actieve en passieve stabilisatoren van een schip, helaas is hier niet veel van te vinden. Hebben jullie nog informatie voor mij? Zo ja, kan ik deze dan krijgen?

  Alvast bedankt.

  Met vriendelijke groet,

  Christel Boon • Leuk onderwerp Christel.

  Hier is een link naar een wikipedia site over stabilisatoren. Daar staan nog een aantal links waar je misschien wat aan http://en.wikipedia.org/wiki/Stabilizer_(ship)

  Wat wil je precies onderzoeken? Er zijn namelijk verschillende principes om een schip minder te laten bewegen. Je hebt bijvoorbeeld vleugels onder water, maar ook anti-slingertanks, waar het de vloeistof in de tegengestelde richting beweegt als het schip, waardoor het schip minder slingert.

  Ik denk voor jou onderzoek het ook interresant is om de stabiliteit van een schip te begrijpen. Dat staat in de volgende link uitgelegd.
  http://www.zeiltheorie.nl/stabiliteit.html

  Wat ook wel leuk is om te bekijken is het volgende filmpje, waar een cruise schip wel heel erg tekeer gaat! Hier wil je echt niet aan boord zitten.
  http://www.youtube.com/watch?v=kohr0KfVXZA

  Succes. Als je meer info nodig hebt, of specifieker, dan hoor ik het graag.

  Groeten
  Thijs


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.