Krachten op gebouwen (aardbevingen) • Hallo,

  Wij zijn twee havo 5 leerlingen en hebben voor ons PWS natuurkunde gekozen. Wat wij willen gaan onderzoeken is wat de beste aardbevingsbestendige constructie is voor een gebouw. Onze gedachte was dat we een paar constructies zouden hebben, deze eerst theoretisch benaderen (waarom zou deze constructie juist wel/niet aardbevingsbestendig zijn) en deze constructies daarna in de praktijk testen. Nu hebben wij gelezen dat de TU van Delft over een aardbevingstafel beschikt. Wij vragen ons af wat hierbij de mogelijkheden zijn en of jullie misschien eventuele tips of aanvullingen hebben op ons idee tot nu toe.

  Ook hebben wij de mogelijkheid om dinsdag 14 oktober naar Delft te gaan. Wij vragen ons daarom af of het mogelijk is dat wij die dag naar de TU komen zodat we alvast kunnen zien wat de mogelijkheden zijn voor ons onderzoek, waar we rekening mee moeten houden ect. Misschien gekoppeld aan een meeloopdag. Wij zijn namelijk allebei erg nieuwsgierig naar de TU en zijn ook nooit op een TU geweest.

  We hopen dat jullie ons verder kunnen helpen!

  Groetjes, Zoé en Lotje • Ha Zoe en Lotje,

  Wanneer jullie deze post bekijken, zullen jullie er achter komen dat er al veel informatie over jullie onderwerp gegeven is op dit forum. Natuurlijk, wanneer jullie specifieke vragen hebben over de opbouw/inhoud van jullie werkstuk help ik graag.

  Voor nu; het is mogelijk om in het Science Center gebruik te maken van de aardbevingsplaat. Materiaal is daar aanwezig. Let wel, het is een museumopbject en geeft hiermee enkel een indicatie van juiste constructie. Jullie kunnen dinsdag de 14e zeker een bezoekje nemen maar bedenk wel dat het vanaf komend weekend twee weken lang herfstvakantie is. Dit betekent meer volk in het museum en mogelijke drukte bij het lab.

  Als jullie langskomen op de open dag van de TU, kun je direct een kijkje nemen in het Science Center en als het te druk blijkt, kunnen jullie mogelijk later nog een keertje terugkomen - als het iets rustiger is.

  Succes voor nu; bij meer vragen hoor ik dat graag.

  Gr,
  Noor


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.