PWS Schaalmodellen wolkenkrabbers • Hallo,

  Wij zitten in V6 en zijn bezig met ons PWS. Ons onderwerp is schaalmodellen van wolkenkrabbers. Wij willen graag onze hoofdvraag zo goed mogelijk beantwoorden maar weten nog niet zo goed hoe. Het lijkt ons leuk om een schaalmodel te bouwen en we zouden hier graag wat hulp bij hebben. Dit zijn onze vragen:

  Hoofdvraag:
  In hoeverre kan een schaalmodel van een gebouw worden gebruikt om de reactie op verschillende (weers)omstandigheden van dat gebouw op ware grootte te voorspellen?
  Deelvragen:

  1. Hoe bouwt men een schaalmodel?
  2. Welke constructie is het meest stabiel onder verschillende (weers)omstandigheden?
  3. Wat is de verhouding tussen de krachten op en de grootte van het gebouw?
  4. Hoe simuleert men verschillende omstandigheden op een schaalmodel van een gebouw?
  5. Zijn computermodellen capabel om schaalmodellen volledig te vervangen?

  We horen het wel!

  Met vriendelijke groet,
  Michelle en Marjolein (KSG De Breul) • Ha dames,

  Jullie vraag is nu nog vrij breed gesteld en lastig te beantwoorden. Een model is een zo nauwkeurig mogelijke weergaven van de werkelijkheid. Er bestaan veel computerprogramma's die al een zeer goede weergave en allerlei voorspellingen kunnen geven. Doelen jullie met 'schaalmodel' op een kleine maquette misschien? Nu zou het namelijk ook een computermodel kunnen zijn. Dat wordt niet duidelijk uit jullie hoofdvraag.

  Waar willen jullie eigenlijk heen? Deelvraag twee is bijvoorbeeld al zo groot, dat het ook een hoofdvraag zou kunnen zijn. Immers; welke constructies bestaan er, welke weersomstandigheden zijn er over de gehele wereld te vinden. Wat is hun combinatie? Is er mogelijk een 'beste' constructie?

  Misschien kunnen jullie 1 weersomstandigheid kiezen. Harde wind bijvoorbeeld. En onderzoeken hoe hiermee wordt omgegaan bij hoogbouw. Welke bijzondere constructie-elementen worden hierbij toegevoegd tov laagbouw? De taipei 101 is een toren die met behulp van een speciale damper grote deining tegengaat.
  Of; Wat wordt er gedaan bij gebouwen in omgeving van bijzondere grote hitte. Hoe kan het dat kerken altijd zo koel blijven in de zomer? Warmte accumulatie speelt hierbij weer n grote rol.
  Onderzoek aardbevingsbestendig bouwen; of hoe gaat met om met hoge waterstanden en woningen? Hoe worden platte daken goed gedimensioneerd op dikke pakken sneeuw, of veel regenval.

  Tal van weersomstandigheden; tal van constructie-eisen.

  Denk nog eens goed over jullie onderzoek na. Gebruik mogelijk het stappenplan op onze site. Een goede basis is belangrijk

  Bij meer vragen hoor ik dat graag.

  Succes

  Gr,
  Noor


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.