Architectuur • Hallo,

  Wij zijn Anton, Sanne en Romy. Wij zitten in 4 HAVO op het Oscar Romero in Hoorn en hebben alle drie het profiel NT. Wij zijn begonnen met het maken van een profielwerkstuk. Wij hebben als onderwerp Architectuur en Design in gedachten. Bij ons profielwerkstuk moet een experiment zitten. Wij dachten zelf aan het meten van krachten op verschillende vormen of het testen van allerlei duurzame aspecten. Hebben jullie misschien nog suggesties voor een leuk experiment? Alvast bedankt.

  Met vriendelijke groet,

  Anton, Sanne en Romy • Ha Anton, Sanne en Romy,

  Wat een leuk idee om vanuit jullie technische profiel toch met design en architectuur aan de slag te gaan. Een interessante combinatie. Wat betreft jullie experimenten; jullie geven al leuke opties aan. Het doel van het experiment is natuurlijk dat het jullie zal ondersteunen in de hoofdvraag. Dus belangrijk is dat het uit te voeren proefje nuttig is voor jullie verder onderzoek.
  Nu wordt gesproken over 'het meten van krachten op verschillende vormen', hier zou je een specifiek materiaal, bijvoorbeeld beton, kunnen kiezen en uitzoeken of het mogelijk is om daar een drukproef mee uit te oefenen. Echt architectuur en design kun je dit echter niet noemen. Iets anders mbt het meten van krachten zou het kunnen testen van allerlei brugvormen zijn. Welke vormcombinatie blijkt hierin het beste? Toevallig wordt er hier komend half jaar ook een workshop over gegeven dus daar zouden jullie dan direct aan mee kunnen doen. Of een test waarbij naar voren komt of ronde vormen of juist vierkante vormen meer steun geven (kijk hierbij bijvoorbeeld naar de kettinglijn die Gaudi gebruikte bij zijn ontwerp van de Sagrada Familia in Barcelona).

  Iets heel anders zou inderdaad meer richting de duurzame hoek zijn. Hoe energiezuinig kan een woning worden. Denk eens na over het opwekken van energie via een dynamo van een fiets, hoe zou warmte beter vast kunnen worden gehouden. Denk breed. Super veel is mogelijk he jongens!

  Heel veel succes voor nu en laat even weten wat het geworden is!

  Groetjes,
  Noor


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.