ideale raket. • hoi,

  wij zijn twee havo 5 studenten. wij moeten ons PWS maken dit jaar. wij hadden het idee om te onderzoeken wat de ideale raket is, maar daarvoor hebben wij hier op school niet de mogelijkheden, en werden wij doorverwezen naar de TU Delft.
  Is er een mogelijkheid dat wij onderzoek en proefjes kunnen doen op de TU Delft?

  groet,
  Koen en Jaimy • Hey Koen en Jaimy,

  Jullie zijn hier op dit forum op het juiste adres. Wij helpen scholieren bij hun PWS. Wat een proefje betreft wordt het wat lastiger aangezien we op de Lucht- en Ruimtevaartfaculteit alleen een windtunnel in combinatie met de workshop die we geven mogen gebruiken. De proef die we daar doen heeft met vleugelprofielen en lift te maken.

  Dus voor een proef zouden jullie zelf een windtunnel moeten bouwen.

  Groet, Hubert • Hallo Hubert,

  Is het wel mogelijk dat we de ideale vorm en brandstof kunnen testen of onderzoeken?
  Is het ook mogelijk dat we kunnen deelnemen aan die workshop en de vorm daar kunnen testen?
  Alvast bedankt!

  Jaimy & Koen • Hoi Jaimy en Koen,

  Dat hangt er vanaf. Wat willen jullie gaan testen/onderzoeken? Wat de brandstof betreft; hier doen wij weinig mee, dus daar kan ik je alleen helpen met zoeken op internet. Proefjes doen we niet.

  Jullie kunnen de workshop zeker volgen. Zoals in de beschrijving gaat hij specifiek over vleugels en de kracht die loodrecht op de stroomrichting ontstaat. Een raket heeft deze kracht (genaamd lift) ook, in het geval van een invalshoek en dus in mindere mate. Aangezien een raket verticaal vertrekt wordt de g-kracht overwonnen met voortstuwing in plaats van aërodynamische kracht. Een aërodynamische kan de stabiliteit van een raket verstoren, maar door het gebruik van vinnen kun je de aërodynamica juist weer gebruiken om een raket te stabiliseren. Als je een raket zou bouwen, die op de opstelling past, kun je dat wel aantonen denk ik.

  Groet,

  Hubert


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.