PWS Optica motion capturing • In heel veel films is het een veel gebruikt fenomeen. Er worden markers aan mensen vast gemaakt en hun bewegingen worden vastgelegd uit verschillende hoeken en deze digitale skeletten worden bewerkt tot een fictief figuur. Dit wil ik ga nabootsen in de aula van onze school. Ik heb al een greenscreen en LED-lampjes als markers.
  Echter heb ik geen idee hoe nu verder..... Ik heb al redelijk wat informatie, maar zouden jullie mij kunnen helpen met een proefopzet?

  Ik dacht aan een vierkanten doos beplakken met led lichtjes als markers en dan vervolgens kijken vanuit welke hoek de twee camera's nog wel hetzelfde 3D beeld kunnen krijgen, en wanneer er errors ontstaan door bijvoorbeeld overlappende led lichtjes.

  Zijn er mensen die hier verstand van hebben of mij verder kunnen helpen? Denk aan een project hiermee gedaan hebben, scripties of software programma’s om dit te digitaliseren.


 • PWS TU Delft admin

  Beste Janine,

  Dit klinkt heel erg interessant! Ik heb zelf nog nooit een project met motion capturing gedaan maar ben op zoek gegaan naar open source software. Ik kwam onder anderen het volgende tegen. Misschien kun je uit de programma's die zij gebruiken wat inspiratie opdoen?

  Verder vroeg ik me af wat precies je hoofdvraag is? Ga je vooral onderzoeken of wil je een ontwerp maken om een bepaald probleem op te lossen?

  Hoor graag van je!

  Groetjes,
  Joost


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.