PWS turbulentie bij vloeistoftransport • Geachte lezer,
  Wij zijn Beau & Mats en ben deze week met Mats begonnen aan ons profielwerkstuk. Hierbij hebben wij gekozen om te onderzoeken of het mogelijk is om met een propeller, turbulentie in vloeistofbuizen te verminderen d.m.v destructieve interferentie.
  Wij hebben al een onderzoek gevonden dat begin dit jaar deze manier van werken heeft uitgeprobeerd maar wij willen kijken hoe dit geoptimaliseerd kan worden. hiervoor hebben wij echter hulp nodig bij het afnemen van experimenten omdat het in kaart brengen van de turbulentie en het meten van de snelheid in een stromende vloeistof voor ons lastig lijkt.
  Bij ons onderwerp willen we ons vooral focussen op bulktransport.

  Wij hebben op het moment dit als hoofdvraag: Op welke wijze is het mogelijk om met een propeller in een pijpleiding d.m.v destructieve interferentie de aanwezige turbulentie te verminderen?

  Heeft u misschien ideeën voor deelvragen of suggesties over hoe wij een betrouwbaar experiment kunnen uitvoeren, en of de TUDelft ons hierbij eventueel kan helpen?

  Onderstaand een link naar een onderzoek dat is uitgevoerd waar wij het idee vandaan hebben gehaald:
  https://www.nature.com/articles/s41567-017-0018-3

  Alvast bedankt,

  Beau & Mats


 • PWS TU Delft Team

  Beste @Beau-A,

  Sorry voor mijn late reactie. Cool onderwerp, het ziet er naar uit dat jullie goed bezig zijn!
  Wat betreft je deelvragen, deze moet je zo opstellen dat de antwoorden van deze deelvragen uiteindelijk je hoofdvraag zullen beantwoorden. Dus de deelvragen moeten je hoofdvraag op delen in behapbare stukjes.
  Wat betreft experimenten, vind ik het moeilijk om te zeggen wat mogelijk is. Hebben jullie inmiddels een beetje idee van een experiment? Zo ja, heb je dan al nagedacht over een proef opstelling? Dan kan ik kijken voor je wat de TU voor jullie kan betekenen.

  Groetjes,

  Thom • Beste Thom,

  I.v.m met de vakantie duurde het reageren wat langer, onze excuses daarvoor.
  Voor onze proefopstelling willen wij gebruik maken van een water reservoir dat is aangesloten op een pijpleiding van 12 meter lang en een diameter van 63mm. Deze pijp is eventueel van PVC en is transparant.
  Om de turbulentie te creëren maken wij gebruik van een naald, deze naald is 1 mm dik en 20 mm lang. Deze naald plaatsen wij op een afstand van 63 cm na de inlaat van water vanuit het reservoir.
  De propeller die wij willen gaan gebruiken plaatsen wij op 2 meter afstand van de inlaat voor water.

  Mvg,
  Beau & Mats


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.