Windtunnel proef voorvleugel formule 1 auto • Beste student,
  Wij doen ons profielwerkstuk over aerodynamica bij formule 1 auto's. Hierbij focussen we op de voorvleugel van de auto. Onze onderzoeksvraag hierbij is; "Wat is de invloed van de vorm en het materiaal van de voorvleugel op zijn werking?" We zijn van plan een model/modellen te maken en deze(n) te testen in windtunnel. We zouden graag, zo mogelijk, een proef willen uitvoeren in jullie windtunnel. Hierbij kwamen we tot de volgende vragen;
  Is het mogelijk om verschillende materialen te testen? In jullie bouwhandleiding stonden twee soorten mogelijke materialen. Is het mogelijk om hiervan af te wijken? Wij zouden bijvoorbeeld het verschil tussen hout en ijzer willen onderzoeken. Verder vroegen wij ons af, of het mogelijk is, om meerdere modellen te testen. Als laatste vroegen wij ons af, wanneer het mogelijk zou zijn om deze proef uit te voeren.
  Wij horen graag van jullie!

  met vriendelijke groet,
  Floris Wichers en Berend Sombroek


 • PWS TU Delft Team

  Beste Floris en Berend, @Floris-W

  Leuk onderwerp! Het is zeker mogelijk om verschillende materialen te testen. Houd er wel rekening mee dat je de vleugel zelf moet ontwerpen: Dit betekent dat je een materiaal moet kiezen wat of door een 3D printer gebruikt kan worden of waaruit je zelf een vleugel kunt vervaardigen. Ijzer is hier niet erg geschikt voor, maar je zou natuurlijk wel op basis van de uitkomsten van je proef met 2 verschillende materialen een uitspraak kunnen doen over wat er zou gebeuren als je ijzer zou hebben gebruikt.

  Je kan meerdere modellen testen tijdens een workshop (exacte datum is nog niet bekend, maar reken op ergens in oktober) of tijdens een PWS middag wanneer ik aanwezig ben.

  Verder nog een kleine opmerking over jullie hoofdvraag: "Wat is de invloed van de vorm en het materiaal van de voorvleugel op zijn werking?"
  Ik denk dat je beter kan of de vorm kan onderzoeken of het materiaal om er zeker van te zijn dat het onderzoek niet te groot wordt. Ook zou ik je het advies willen geven om "op zijn werking" nader te specificeren. Hierdoor maak je het meteen duidelijk voor de lezer waar je precies op gaat testen en waar je onderzoek precies over zal gaan.

  Groetjes,

  Juul


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.