PWS downforce • Hallo meneer/mevrouw

  Wij (Elbert en ik) doen ons PWS over de downforce van een Formule1. Onze hoofdvraag luidt: "kan een Formule1 op het plafond rijden doordat deze downforce creëert?" wij zouden hier graag een experiment voor willen uitvoeren. Is het mogelijk om dit experiment in de windtunnel van TU delft te doen? we zouden dan een schaalmodel van een formule1 gebruiken. Het idee was om 2 assen onder het model monteren en het uiteinde van de assen in een verticale plaat doen waar een gleuf in zit. Wanneer de windtunnel dan wordt aangezet zal het model omhoog schuiven bij een bepaalde windsnelheid. Het zou geweldig zijn als dit mogelijk is!

  Mvg,
  Elbert en Hendrik


 • PWS TU Delft Team

  Beste Egbert en Hendrik, @Hendrikvde

  Allereerst excuses voor de late reactie. Leuk actueel onderwerp! Helaas is jullie idee in de windtunnel niet mogelijk. Wat wel mogelijk is, is de downforce meten van een spoiler bij verschillende "luchtsnelheden" . Deze spoiler kunnen jullie kunnen maken volgens de bouwhandleiding onder het kopje "praktisch deel" op deze website.

  Groetjes,

  Juul


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.