Suikers en nepsuikers



  • Hallo,
    Wij zijn Lynn Kleine Toereers en Jill Holtkuile. Wij zitten in 5 Havo op het Carmel College Salland. Wij zijn nu bezig met ons profielwerkstuk.

    Onze hoofdvraag is: Is aspartaam in een frisdrank beter voor het menselijk lichaam dan glucose in frisdrank?

    Deelvragen:

    • Wat is suiker?
    • Wat zijn nepsuikers
    • Wanneer is iets een lightproduct?
    • Wat zijn de verschillen tussen glucose en aspartaam?

    Onze hoofdvraag moet echter nog aangepast worden, aangezien wij het op scheikundig gebied onderzoeken. Dus heeft u misschien tips?

    Wij doen ook zelf een onderzoek, doormiddel van chromatografie.
    Wij willen doormiddel van chromatografie aspartaam gaan aantonen in de 4 verschillende soorten coca cola (regular, light, zero, life). Wij hebben al onderzocht dat wij dit het beste kunnen doen doormiddel van tlc/dlc. Wij vroegen ons af of u hier nog tips voor heeft, bijvoorbeeld om dit uit te bereiden of weet u een beter onderzoek die beter bij onze pws aansluit? (en hoe we dit zouden moeten uitvoeren)

    Heeft u nog tips of suggesties, dan horen we het graag!

    Met vriendelijke groet,
    Jill Holtkuile


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.