PWS- Drijvend gebouw in overstromingsgebied • Hallo,

  Ik wil onderzoeken hoe we drijvende huizen kunnen bouwen die bij overstromingen staande kunnen blijven. Drijvende gebouwen voor in landen waar regelmatig overstromingen voorkomen. (bijvoorbeeld India en Bangladesh)
  Ik heb een hoofdvraag en een aantal deelvragen bedacht voor bij mijn onderzoek, ze staan nog niet vast, maar dit is om een idee te krijgen van wat ik in mijn onderzoek wil doen. Ik weet niet of ik alle vragen kan beantwoorden met een onderzoek, ik hoor daarom graag wat anders kan.

  Hoofdvraag:
  Hoe kun je drijvende gebouwen maken die staande kunnen blijven bij een overstroming?

  Deelvragen:
  • Hoe zorg je ervoor dat je huis drijvend is en toch niet wegdrijft bij een overstroming?
   (Palen, een Anker?)
  • Welk materiaal is geschikt voor een drijvend gebouw, die bestendig is tegen overstromingen?  (Hout? Die heeft toch een groot drijfvermogen?)
  • Na de overstroming (dus als er nog hoogwater is en het huis nog drijft) , hoe kan het huis dan makkelijk bereikbaar zijn? (hoe kunnen de bewoners het huis in en uit?= toegankelijkheid huis)

  Aanpak:
  Ik wil een ontwerponderzoek doen, dus een prototype bouwen en het drijvende gebouw met speciaal onderzocht materiaal, te gaan testen in water. (en dan kijken hoe ik kan testen , dat het lijkt alsof er een overstroming heeft plaats gevonden.)
  Ik wil het drijvende gebouw meerdere keren testen met elke keer een kleine aanpassing, dus of het materiaal of de bouw etc.. totdat ik vind dat het drijvende gebouw stabiel genoeg is en overstroming kan overleven.

  Groetjes,
  Manal • @Pauline-Janssen
  Hallo!

  Zou je alsjeblieft naar mijn plan kunnen kijken en je mening kunnen geven? Ik weet namelijk niet hoe ik moet beginnen en wat ik anders moet aanpakken.

  Groetjes Manal • Beste @manalzekkari,

  Sorry voor de late reactie, ik ben de hele week ziek geweest.

  Wat een origineel onderwerp! Erg leuk. Je hoofd- en deelvragen zien er goed uit. In de hoofdvraag vind ik het nog een beetje gek klinken '' drijvende gebouwen maken die staande kunnen blijven''. De vraag die dan meteen in mij opkomt is: 'Wil je dat ze gaan drijven of dat ze blijven staan?' Misschien zit daar nog ruimte voor verbetering in de vraag.
  De deelvragen zijn goed! Misschien zou je ze nog korter kunnen maken of kunnen opdelen. Bijvoorbeeld:

  1. Hoe zorg je dat een gebouw drijvend is?
  2. Hoe kan je er voor zorgen dat een gebouw niet wegdrijft?
  3. Welk materiaal is geschikt voor een drijvend gebouw? (Dat het nodig is bij overstromingen hoef je niet nog een keer te herhalen hier)
  4. Op welke manieren kan het huis toegankelijk zijn als het drijft?

  Verder heb ik hier nog een interessant artikel gevonden waar je misschien iets mee kan doen!

  Heb je al verder gewerkt aan het idee voor het ontwerp onderzoek? Kan ik daar nog mee helpen? Schroom niet om je vragen hieronder weer te stellen (ik zal nu sneller reageren;) )

  Groetjes Pauline • Heyy Pauline,

  Heel erg bedankt voor je reactie.
  Ik zou graag een keer mee willen lopen op delft, want ik wil graag studeren op delft, omdat ik de bouwkunde richting op wil.
  Ik ben dus geïnteresseerd in architectuur.

  Groetjes,
  Manal


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.