Tilt Motor Base • Beste scholieren,

  ik ben bezig met een pws over een hexacopter. Onze onderzoeksvraag is hoe je de liftkracht en de stuwkracht kunt verbeteren. Wij hebben als hypothese dat wanneer we de invalshoek van de propellors vergroten, de stuwkracht en de liftkracht verbeterd zullen worden.

  Wij hebben 2 metingen gedaan waarbij we een verscil van ongeveer 2 Newton per motor meten. Maar nu is onze vraag, hoe komt het dat de stuwkracht is verbeterd. Is de luchtkolom die de motor wegblaas groter of is er nog een ander aspect.

  Ook zijn onze metingen niet super nauwkeurig omdat we het maar met een van de zes motoren gemeten. Om een "echte" meting te kunnen doen hebben we de spullen niet. Ook hebben we nog het feit dat we niet alle motoren binnen gekregen hebben. Is het mogelijk om bij jullie op school een nauwkeurige meting te doen?

  groeten,
  Emiel Dekker • Beste Emiel,

  Er ontstaat meer liftkracht door de vergrote invalshoek. Thrust ontstaat door het volledige rotorblad te draaien en is een component van de oorspronkelijke liftkracht in 'hover flight'. Daarom is de stuwkracht groter als de liftkracht groter is.

  Kijk hier:
  https://www.faasafety.gov/gslac/ALC/course_content.aspx?cID=104&sID=451&preview=true

  Hoe hebben jullie je metingen uitgevoerd? En wat bedoel je met een echte meting?

  Grt. Wouter


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.