Omzetten van zeewater in zoetwater. • Beste student aan de TU Delft,

  Voor ons profielwerkstuk willen wij het hebben over 'Het omzetten van zeewater in zoetwater.' . De hoofdvraag van ons profielwerkstuk is 'Hoe kunnen we zo efficiënt en goedkoop mogelijk zeewater omzetten in zoetwater?' Het liefste zouden we hiervoor een proefopstelling gebruiken. De techniek(en) die we willen gebruiken zijn: de-ionisatie en/of omgekeerde osmose. We doen dit voor het vak scheikunde.
  Zelf weten we niet zo goed wat er mogelijk is.
  We hopen dat jullie ons kunnen helpen met het bedenken van een goed uitvoerbaar onderzoek (dat we indien nodig op de TU Delft kunnen uitvoeren).

  We horen graag van u!

  Met vriendelijke groet,
  Bo Evers, Franka Mesterom en Lieke Wansink
  Arentheem Thomas a Kempis College Arnhem
  6 vwo
  Natuur en Gezondheid / Natuur en Techniek


 • PWS TU Delft admin

  @liekewansink
  Beste Bo, Franka en Lieke,

  Met zo'n soort proef zou ik jullie wel kunnen helpen. We kunnen samen een proef opzet bedenken die goed past bij jullie onderzoek. Zo'n soort proef is zelfs makkelijk uit te voeren bij jullie op school en anders kunnen we kijken naar de mogelijkheden hier.

  Voordat ik jullie kan helpen met een proef opzet zou ik graag wat meer weten over jullie PWS. Dan krijg ik een beeld van wat jullie willen onderzoeken en hoe ver jullie al zijn. Wat zijn jullie hoofd- en deelvragen? En hebben jullie je al een beetje ingelezen in mogelijke technieken? en zoja welke?

  Groetjes,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.