Aerodynamica F1 auto • Beste TU Delft,

  Voor ons profiel werkstuk zouden wij graag willen aantonen dat een Formule 1 auto op zijn kop zou kunnen rijden. Wij willen dit graag doen door windtunnel tests uit te voeren met een model F1 auto die wij zelf maken. Zouden wij daarvoor gebruik kunnen maken van een van jullie windtunnels? We horen het graag, alvast bedankt.

  Met vriendelijke groet,
  Thijmen van de Goor
  Bram van Leuveren
  Koen Mies


 • PWS TU Delft Team

  Beste Thijmen, Bram en Koen, @BKT

  Gaaf idee! De windtunnel die op het moment beschikbaar is voor scholieren is alleen erg klein. In theorie zouden jullie een hele kleine modelauto kunnen bouwen, maar misschien dat voor de conclusie van jullie verhaal het testen van alleen de spoiler in de windtunnel al voldoende is. Ik denk dat jullie het op die manier een stuk simpeler voor jullie zelf maken!

  Om gebruik te maken van de windtunnel kun je je aanmelden voor een PWS-middag wanneer ik aanwezig ben. Voor de juiste afmetingen van jullie eventuele model spoiler kunnen jullie de "bouwhandleiding vleugel" raadplegen. Deze bouwhandleiding zal deze week nog op deze website komen te staan!

  Groetjes,

  Juul • Beste Juul,

  Wij hebben ons ingeschreven voor de middag op 12 oktober met als opmerking dat we graag een windtunnel willen gebruiken. We hebben ook supergeleiding aangeklikt maar dat klopt natuurlijk niet. Is dat een groot probleem? Verder hebben we een model dat 25 cm lang is bij 11 cm breed, past dit in de tunnel? We horen het graag.

  groet Koen, Bram en Thijmen


 • PWS TU Delft Team

  Beste Koen, Bram en Thijmen, @BKT

  Ik begrijp dat jullie toch meer voelen voor het hele model testen? Ik denk dat het er net in past, maar ik kan dit dinsdag pas bevestigen. We moeten alleen bedenken hoe jullie het model vast kunnen zetten in de windtunnel. Waar is jullie model van gemaakt? En mag er in het model geboord worden of mag er iets op gelijmd worden?

  Ik zal zorgen dat donderdag de 12e alles klaarstaat. Tzt bel ik even om een tijd af te spreken en ik zal jullie uitschrijven voor de supergeleiding PWS.

  Groetjes,

  Juul • Beste Juul,

  Ons model is gemaakt van plastic en er dingen op lijmen en desnoods boren is geen probleem. We kijken er naar uit om langs te komen.

  Groet Bram, Thijmen, Koen


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.