pws satellieten • Hallo,

  wij maken een pws over satellieten. hierbij behandelen wij onderwerpen zoals de lancering van een raket, de geostationaire baan van een satelliet en het sturen van een satelliet naar een bepaalde planeet door het eerst te versnellen naar andere planeten. Het theoretische deel lukt ons wel, maar wij hebben moeite om practicums te bedenken bij dit onderwerp. Wij hebben wel een practicum bedacht om de middelpuntzoekende kracht na te bootsen door een voorwerp aan een touwtje rond te slingeren(we maken het wel ingewikkelder dan het klinkt). we hebben echter nog meer practicums nodig om situaties over satellieten na te bootsen.

  verder hebben we ook nog formules nodig bij het berekenen van de stuwkracht van een raket, waarbij ook gekekn moet worden naar de luchtweerstand en de afnemende massa van de raket door het verbruiken van de brandstof, waardoor de zwaartekracht afneemt. Hierbij gebruiken wij als voorbeeld het apollo project en de lancering van de saturnus V

  Wij hopen snel van iemand te horen.

  Groetjes,

  Daphne en Fatma • Beste Daphne en Fatma,

  Heel cool onderwerp! Ik ben momenteel druk met mijn tentamens, dus ik zal na vrijdag dieper op jullie vraag ingaan. Wat betreft de practica, vond ik dit:

  Voorbeeld 1, voorbeeld 2, voorbeeld 3

  Kijk maar of je hier wat tussen vindt.

  Succes!

  Grt. Wouter • Harstikke bedankt voor de links. Het zou fijn zijn als je ons ook nog met de rest kan helpen, maar snap dat je het druk hebt. Ik hoor het nog wel en in ieder geval veel succes nog met de tentamens!

  Groetjes,

  Daphne • Beste Daphne en Fatma,

  NASA heeft een mooie 'database' met korte maar duidelijke beschrijvingen van de formules die je gebruikt voor het berekenen van de stuwkracht.

  Te beginnen met de Rocket Thrust Equation:
  https://www.grc.nasa.gov/www/k-12/airplane/rockth.html

  Meer over de Drag Equation, vind je hier:
  https://spaceflightsystems.grc.nasa.gov/education/rocket/drageq.html

  Je kunt onderaan de pagina (bij 'Guided Tours') doorklikken voor meer informatie. Kijk maar of jullie hier wat mee kunnen, en laat maar weten als er vragen zijn.

  Grt. Wouter


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.