DNA data opslag • Dag,

  Voor ons PWS (bioinformatica) zijn we bezig met het opslaan van data in DNA. Daarvoor synthetiseren wij een oligonucleotide met een bepaalde sequentie. Vervolgens kunnen we die oligonucleotide weer sequencen om de opgeslagen data te benaderen. We gebruiken een key-value database voor ons opslagsysteem.

  Nou vroegen we ons af of het wellicht mogelijk is om dit experiment bij de TU Delft uit te voeren. We hebben de RUG (Rijksuniversiteit Groningen) een aantal keren benaderd maar onze pogingen waren tevergeefs. We willen dus een oligonucleotide met een bepaalde basen sequentie synthetiseren en deze vervolgens sequencen om de opgeslagen data te interpreteren.

  We hebben al een aantal zelfgeschreven programma's (Java) gebruikt om dit opslagsysteem te simuleren, maar graag zouden we het nog een keer in de praktijk uittesten.

  Mvg,

  Berke Aslan (VWO 6)
  Jelle Bruinsma (VWO 6)


 • PWS TU Delft admin

  Beste Berke en Jelle,

  Sorry wij kunnen jullie niet helpen met een experiment op de TU Delft. Wellicht kan ik jullie wel helpen met iets anders of het bedenken van iets anders.

  Groetjes,
  Sanne • Dag Sanne,

  Inmiddels worden we geholpen door een bedrijf in San Francisco met ons onderzoek. Het concept functioneert perfect. Nog bedankt voor je reactie.

  Mvg,

  Berke en Jelle


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.