PWS: Materialen voor een zelfgebouwde zeppelin • Voor ons PWS willen wij een zeppelin gaan bouwen. Achtergrondinformatie hebben we opgezocht en we zijn ons nu aan het oriënteren op materialen om de zeppelin van te gaan maken. Wij willen een frame maken en dat met een luchtdicht en ook heliumdicht materiaal gaan bespannen of in ieder geval hier dicht mee maken. Wij wilden aan jullie vragen of jullie suggesties hebben wat betreft het materiaal om het frame van te maken en ook wat betreft het materiaal voor de bespanning. Wij horen graag of jullie tips voor ons hebben,
  Mvg, Rens & Stijn • Ha jongens,

  Interessant project! Hoe zit jullie onderzoek precies in elkaar? Wat is jullie hoofdvraag?

  Zoals jullie waarschijnlijk weten, bestaat een zeppelin uit een frame met daarin verschillende cellen (ballonnen) met gas. Het omhulsel is er alleen om deze cellen te beschermen en zonodig binnen het frame te houden. Met andere woorden: het omhulsel hoeft niet per se van luchtdicht materiaal gemaakt te worden, als je het gas in aparte ballonnetjes of luchtdichte celletjes stopt. Het lijkt me daarom dat je gewoon stof kan gebruiken voor het omhulsel. Misschien een waterafwerende stof, mocht het regenen?

  Wellicht komt dit van pas:
  http://www.instructables.com/id/2-meter-flying-RC-starship-Enterprise/

  Grt. Wouter


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.