Aerial screw Da Vinci • Beste Bastiaan,

  Op dit moment zit Wouter in Mexico en kan hij niet naar jullie vraag kijken. Volgende week is hij terug, dan zullen jullie van hem horen.

  Excuses voor het ongemak.

  Groet,
  Noor • Hallo jongens,

  Ik heb jullie vraag gezien maar ben momenteel erg druk. Zal hem aanstaande dinsdag beantwoorden.

  Grt. Wouter • Dag Wouter,

  Kan jij nog je Docent informeren over de coëficent die wij nodig hebben bij het berekeningen de liftkracht van de Vliegende Schroef.
  Alvast bedankt, Bastiaan • Hallo Bastiaan,

  Ik heb je een email gestuurd.

  Grt. Wouter • Dag Wouter

  wat wij van morgen verwachten is dat we een poging gaan doen om de schroef te bouwen. Met een poging doen bedoel ik dat wij hopen dat alles goed voorbereid is want wij hadden wat obstakels waardoor we niet zeker weten of wat wij hebben genoeg is om hem te bouwen. Het bouwen kunnen wij achteraf ook nog thuis doen als we dat willen. Wij zouden dus ook graag met jou willen praten over dit onderwerp. Wij verwachten dus dat we gewoon wijzer vertrekken van de TU morgen. Wij hopen de schroef wel gebouwd te hebben morgen want het bowplan hebben we wel. Dit zullen we ook meenemen. Maar wij zouden dus ook graag nog ff met jou over het onderwerp praten en dan vooral over de krachten.
  Tot morgen, Bastiaan. • Dag Wouter,
  Je had wat linkjes voor ons gezocht woensdag maar waar kan ik die terugvinden?

  Groetjes Bastiaan Bakker • Beste Bastiaan!

  Ik ben in afwachting van het antwoord van de docent die ik gemaild heb. Het is op dit moment vakantie, dus misschien dat het nog een paar dagen kan duren!

  De linkjes waar je om vroeg:
  http://www.aerostudents.com/files/aircraftPerformance2/helicopters.pdf
  http://www.aerospaceweb.org/question/aerodynamics/q0015b.shtml

  Grt. Wouter • Beste Bastiaan,

  Ik heb een mail terug van mijn docent. Die geeft advies hoe een dergelijke geometrie te benaderen en vanuit daar een lift coefficient af te leiden. Echter is het niveau voor deze benadering erg gevorderd en daarom heb ik de vraag doorgespeeld aan een andere docent, die misschien weet van een recente studie over dit onderwerp.

  Ik hoop eind deze week en anders begin volgende week reactie te krijgen.

  Grt. Wouter • Dag Wouter,

  Is er al nieuws?

  Alvast bedankt, Bastiaan • Beste Bastiaan,

  Ik heb reactie terug van de tweede docent, maar die kan je ook geen getal geven. Zij geeft wel het volgende boek als tip:

  Wind Turbine Design: With Emphasis on Darrieus Concept

  Er is een hoofdstuk in te vinden waarbij er een eerste benadering wordt gemaakt van de lift coëfficient van de Darrieus windturbine.

  Ik heb nog geprobeerd te zoeken op internet, maar heb helemaal niks kunnen vinden wat betreft een getal. Je zou een schatting kunnen maken, door te vergelijken met lift coëfficients van helicopters.

  Sorry, veel verder kan ik je niet helpen ben ik bang!

  Grt. Wouter


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.