Tanderosie profielwerkstuk



  • hoi
    wij doen ons profielwerkstuk over tanderosie, maar komen er bij een ding niet uit.
    We hebben een proefje uitgevoerd waarbij we echte tanden in frisdrank en vruchtensappen hebben gedaan.
    Bij alle frisdranken en vruchtensappen is de pH gestegen zoals verwacht, de pH is dus meer neutraal geworden.
    Maar bij de sinaasappelsap is de pH zuurder geworden. De pH was aan het begin toen we nog niks gedaan hadden 4.18 en na ons proefje 4.13. Wij dachten misschien dat de vitamine C (ascorbinezuur) was omgezet in iets zuurders, maar dat lijkt er ook niet op.
    Weet iemand hoe dat kan?
    Alvast bedankt :)


  • PWS TU Delft admin

    Beste scholier,

    Ik ga het even voor je uitzoeken. Ik hoop vanavond het antwoord te kunnen hebben.

    Mvg,
    Sanne


  • PWS TU Delft admin

    Beste scholier,

    Bij een pH verandering van 4,18 naar 4,13 is er geen significant verschil. Het verschil kan zitten in meetonzekerheid van de meetapparatuur of methode.
    Omdat ik niet helemaal zeker ben, zou je de pH veranderingen kunnen doorgeven van de andere sappen. Daarnaast ook de meetmethode van het pH meten.

    Mvg,
    Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.