Drone met wiskunde
-
Hoi,
Wij moeten volgende week starten met ons PWS voor VWO. We hadden bedacht om een drone geheel zelf te gaan ontwerpen en bouwen, dus dit zou onder natuurkunde vallen. Nu wil er een vriend heel graag met ons meedoen, maar hij heeft geen natuurkunde. Hij heeft wel wiskunde B, biologie, scheikunde, economie en aardrijkskunde. We vinden het nogal lullig en zoeken een manier om hem toch bij ons groepje te kunnen krijgen. Hebben jullie een idee hoe we dat voor elkaar kunnen boksen. Dus hoe we het PWSde bouw van een drone (natuurkunde) dusdanig kunnen uitbreiden zodat hij met zijn vakken ook mee kan doen? We moeten dan natuurlijk ook 3x 80 uur kunnen verantwoorden...
Cal en Josh
-
Beste Cal en Josh,
Leuk onderwerp! Een drone ontwerpen en zelf programmeren is hele klus. Vergis je hier niet in. Kijk even naar dit recente topic: http://profielwerkstuk.tudelft.nl/forum/viewtopic.php?id=1249. Hier staat het een en ander aan bruikbaar advies en links, zodat je voor jezelf kunt inzien wat je te wachten staat bij het zelf bouwen van een drone. Ik denk dat het programmeer deel zeker iets is wat je bij wiskunde B kunt onderbrengen.
Hoe ziet jullie onderzoek er verder uit? Hoofdvraag en deelvragen? Wanneer moeten jullie het inleveren?
Grt. Wouter
-
Hoi Wouter,
We hebben inmiddels de officiële voorlichting gehad en hebben ons uiteindelijk als tweetal ingeschreven. Het pws moet uiterlijk 19 februari ingeleverd zijn. Over de hoofd- en deelvragen hebben we eerlijk gezegd nog niet zo goed nagedacht. We waren vooral bezig met de drone zelf. Misschien moeten we het wel geen drone gaan noemen, maar een raket of vliegtuig. We willen gaan kijken wat de meest perfecte hoek is om hem de lucht in te laten gaan en dat soort dingen. Het zal inderdaad een hele klus en een hele grote uitdaging worden om zo'n ding helemaal zelf te maken, maar we gaan er voor! Eerste hindernis die we nu moeten nemen is de docent ervan overtuigen dat we aan het eind wel een product kunnen laten zien... anders krijgen we niet eens toestemming.
-
Hoi Cal en Josh,
Je docent kun je alleen overtuigen met iets tastbaars. Laat zien dat je je hebt ingelezen en hoe je onderzoek eruit komt te zien (verzin een hoofdvraag en deelvragen!). Dan kun je een reële inschatting maken of het project haalbaar is.
Succes en als jullie vragen hebben kun je ze hier stellen.
Grt. Wouter