Onderwerp PWS • Hallo,

  Ik zou mijn profielwerkstuk over papieren vliegtuigjes doen, maar uiteindelijk gaat dat waarschijnlijk niet door omdat er volgens mijn docent weinig over te schrijven valt, er werkt namelijk geen liftkracht of iets dergelijks op. Nu zit ik na te denken over een nieuw onderwerp, het liefst in de luchtvaart, maar ruimtevaart mag op zich ook. Ik weet alleen niet precies wat. Ik zat te denken aan een of ander bijzonder effect, zoals het Wing In Ground effect (maar deze denk ik niet omdat het geen nuttige toepassingen heeft in de echte wereld). Weet iemand misschien een onderwerp, dat "anders" is dan andere onderwerpen? Ik vind het niet erg als het lastig is, want ik heb nog veel tijd om het allemaal uit te zoeken.

  Thanks! • Hallo!

  Leuk dat je een onderwerp wil kiezen binnen de lucht- of ruimtevaarttechniek. Ik vind het onderwerp over papieren vliegtuigjes eigenlijk best goed voor een profielwerkstuk. Er werkt namelijk wel degelijk een liftkracht en je zou je bijvoorbeeld kunnen verdiepen in de natuurkundige aspecten van een glijvlucht (gliding flight). Hier kun je volgens mij best een interessant onderzoek uithalen.

  Als je toch nog naar andere onderwerpen wil kijken, zoek dan een beetje rond op dit forum. Er is een topic over het ground effect en wat ook wel eens onderzocht wordt is het magnuseffect. Je kunt natuurlijk ook iets met windmolens gaan doen of je eigen vleugelprofiel maken.

  Laat maar horen!

  Grt. Wouter


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.