Hovercraft, dynamische stuwcraft • Hallo,

  Ik ben samen met een vriend bezig met ons pws en we lopen tegen een probleem aan.
  We maken een hovercraft (met bepaalde eisen natuurlijk) en rekenen hier aan.
  We zijn nu aangeland bij een punt waar we gaan rekenen en werken met de dynamische stuwkracht. En dynamische stuwkracht is een van de lastigere punten binnen lucht/ruimtevaart, maar we hebben inmiddels een website waarmee we op gang geholpen zijn. We hebben het over: http://electricrcaircraftguy.blogspot.nl/2014/04/propeller-static-dynamic-thrust-equation-background.html#.VF6eFfmG9Gi

  Hier krijg je dus uiteindelijk als definitieve vorm:
  1,293 (π (〖0,0254〗^2∙ d^2))/4∙ 〖RPM〗_prop∙ 〖Spoed〗_prop∙0,0254∙ (1 min)/(60 sec)∙(〖RPM〗_prop∙ 〖Spoed〗_prop∙4,23333∙〖10〗^(-4)-v_h )∙ (d/(3,29546 ∙ spoed))^1,5

  In het bestand staat een deel van ons pws. Op de laatste pagina is de formule beter te zien met een duidelijkere opmaak.

  Dit is een formule die opgezet is door iemand die ook een studie lucht en ruimtevaarttechniek doet geloof ik. Hoe dan ook, met behulp van gegevens en vele test heeft hij het verschil tussen de theoretische waarde en de praktijk-waarde vastgelegd en met behulp hiervan extra factoren berekend (zoals te lezen is op de site (en in ons pws)).

  Nu komen we alleen bij het probleem. wanneer we hiermee willen gaan rekenen komen we op een toerental van de benodigde motor van 7000 uit. En iedereen met een beetje verstand komt natuurlijk tot de conclusie dat je een hovercraft van 20 bij 60 natuurlijk niet goed genoeg vooruit krijgt (we hebben een eis van 50 km/h). En ook op deze site: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=288091 wordt verwezen naar deze formule en wordt er kritiek geleverd hierop door een man wiens werk dit zo'n beetje is.

  De vraag is hier dan ook of de formule juist is en/of iemand de 'fout' kan ontdekken of kan verbeteren, en hoe of dat we verder moeten?
  Zouden we door moeten rekenen met de formule die we hebben? Maar op het moment dat we een motor van 7000 toeren er in zetten komen we er niet.
  of zetten we gelijk al vraagtekens bij de formule, zetten er een sterkere motor in van iets meer dan 2000 en gaan we aan de hand daarvan gewoon rekenen. Maar toch zouden we dan moeten rekenen met de formule en ook dan komen er verkeerde waarden uit...

  Kan iemand ons helpen?

  Mvg,
  Pascal Verkade & Erik v/d Wetering


 • PWS TU Delft Team

  Heren,

  Dit is een ingewikkelde vraag. BTW dat deel van jullie pas is niet geupload.
  Ik ga jullie vraag overleggen met de deskundige op het gebied van lucht en ruimtevaartkunde. Ik hoop jullie snel meer te kunnen vertellen.

  Gr,

  Joris • Hallo jongens,

  Ik heb even een beetje gelezen en het ziet er wel aardig uit wat die persoon gedaan heeft met de theoretische formule. Ik ben niet bepaald thuis in propellers, laat staan hovercrafts, dus ik zou niet 1-2-3 hierin een fout kunnen ontdekken. Met welke parameters hebben jullie gerekend? Kijk ook hier eens naar en probeer de formule die de jongen (of het meisje) krijgt bij Equation 8 zelf af te leiden. Misschien dat daar een fout in zit.

  Dan nog een vraag: een hovercraft van 60x40 die 50 km/h gaat? Is dat niet veel te snel? Of hebben jullie dit van eerdere werkende modellen afgeleid?

  Deze website hadden jullie waarschijnlijk al gevonden?

  Grt. Wouter


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.