PWS vliegtuigvleugel • Hallo,
  Ik ben bezig met een PWS over de vliegtuigvleugel. Nu wil ik zelf een eigen windtunnel maken om zelf profielen te testen. Heeft iemand nog tips voor het zelf bouwen van een windtunnel, bijvoorbeeld hoe de wind van een bron te centraliseren? Of wat het makkelijkst werkt, een verticale of horizontale windtunnel.. • Hoi Tim en Rick,

  Sorry voor de late reactie. Draagkrachtcoëfficient en liftcoëfficient zijn twee namen voor hetzelfde. De Nederlandse vertaling van lift is draagkracht, vandaar dat het wel eens door elkaar gebruikt wordt.

  Is hiermee je vraag beantwoord?

  Grt. Wouter • Wij zijn al erg ver met ons profielwerkstuk maar zijn vandaag een puntje tegengekomen waarover op internet zelf ook niet veel te vinden was. Namelijk de draagkrachtcoëfficiënt. Wij hebben verschillende bronnen gezien waar ze zeggen dat deze hetzelfde is als de liftcoëfficiënt, maar wij geloven dat eigenlijk niet.
  Weet iemand hier raad mee of heeft iemand een link waarop wij hierover wat kunnen vinden?
  Bij voorbaat dank,
  Tim Neuvel & Rick van Straaten • Hoi Tim,

  Als je de zoekfunctie van dit forum gebruikt kun je een aantal interessante links vinden naar voorbeelden (en zelfs handleidingen) van zelfgemaakte windtunnels. Deze hebben allemaal een horizontale testsectie. Dit lijkt me ook het beste voor jullie.

  23 december geef ik een workshop in de windtunnel. Als je deadline daar mogelijkheid toe geeft, kun je je natuurlijk hiervoor inschrijven. Kijk hier.

  Grt. Wouter


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.