PWS Hoverboard • Hallo,

  Wij zijn voor ons profielwerkstuk bezig met het maken van een hoverboard. Op het moment bestaat ons hoverboard uit twee deksels van schoenendozen aan elkaar geplakt met een propellor in elke doos. Het lukt ons dit "Hoverboard" ongeveer 5 mm van de grond af te tillen en het kan 400 g bovenop zijn eigen gewicht dragen zonder de grond te raken. We willen nu rekenen aan dit prototype, maar begrijpen sommige formules niet helemaal. We hebben meerdere formules voor propellors en liftkracht gevonden, bijvoorbeeld L=0,5ρSCL*v^2 (http://nl.wikipedia.org/wiki/Liftkracht). Hier staat dat S het oppervlak (in m^2) van het opgelifte deel is. In ons geval met de twee deksels met propellors, wat is daarbij het opgelifte deel? De gehele doos? Alleen de onderkant/binnenkant? Het grondvlak? De propellors? Wij weten het niet, maar kunnen jullie ons helpen?

  Mvg,
  Oscar en Bob


 • PWS TU Delft Team

  Heren,

  Jullie hebben een leuk praktisch project gekozen.
  Wat betreft jullie vraag: De S in jullie formule staat voor het oppervlak van de vleugel van je propeller. Deze propeller heeft een bepaalde vorm die wordt beschreven met coëfficiënt Cl. Gezamenlijk zorgt dit ervoor dat er bij een bepaalde bewegingssnelheid door lucht, lift wordt gecreëerd. Deze liftkracht x het aantal propellers kan bijvoorbeeld het gewicht van jullie schoenendoos omhoog stuwen.

  Ik hoop dat dit je vraag beantwoord,

  Groetjes,

  Joris


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.